Головна Новини Суспільство події В уряді пояснили, чи можуть роботодавці вимагати від співробітників вакцинуватися
commentss НОВИНИ Всі новини

В уряді пояснили, чи можуть роботодавці вимагати від співробітників вакцинуватися

Відмова працівника від вакцинації не може вважатися порушенням трудової дисципліни, відзначили в Мінекономіки

27 серпня 2021, 19:15
Поділіться публікацією:

Якщо працівник з тієї чи іншої причини відмовляється робити щеплення від коронавірусу, це не може стати причиною для недопуску його до робочого місця. Тому що це не є порушенням трудової дисципліни згідно чинного законодавства. Як передає видання "Коментарі", про це повідомляється в роз'ясненні Міністерства економіки України.

В уряді пояснили, чи можуть роботодавці вимагати від співробітників вакцинуватися

Вакцинація Фото із відкритих джерел

У Міністерстві економіки відзначили, роботодавці не мають прав в примусовому порядку вимагати від своїх працівників вакцинуватися від коронавірусу і карати їх за відмову. У Міністерстві відзначають, що потрібно правильно трактувати українське законодавство, яке говорить, що, якщо людині виповнилося 14 років, то їй медична допомога може надаватися тільки за її згоди. Якщо ж людина відмовляється від лікування, їй насильно ніхто не має права надавати його. Тому, якщо людина відмовляється вакцинуватися, це не означає, що вона порушник трудової дисципліни і це не може бути причиною для звільнення людини. Крім того, є чіткий наказ МОЗ згідно з яким вакцинація в Україні проходить тільки добровільно, незалежно від того, де людина працює і який статус вона займає.

Читайте також на порталі "Коментарі" — влада дала роз'яснення, як бути тим, хто поки не готовий вакцинуватися, але не хоче потрапляти під жорсткі обмеження.

Також читайте на "Коментарях — в Україні практично не залишилося однієї з найпопулярніших серед українців вакцини. Стала відома картина по запасу інших вакцин. Також з'явилася інформація, коли чекати поставок в Україну нових партій провідної вакцини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини