Головна Новини Суспільство події В улюбленому курорті українців за туристами встановлять цілодобове стеження
commentss НОВИНИ Всі новини

В улюбленому курорті українців за туристами встановлять цілодобове стеження

Венеція стане стежити за переміщеннями туристів і їх телефонами через камери

14 вересня 2021, 20:55
Поділіться публікацією:

Щоб уникнути натовпів туристів в італійській Венеції встановлять за мандрівниками цілодобове стеження. Про це пише Reuters. На вулицях Венеції планують розмістити 468 камер відеоспостереження і оптичних датчиків, а також впровадять систему відстеження мобільних телефонів, щоб відрізняти жителів міста від туристів.

В улюбленому курорті українців за туристами встановлять цілодобове стеження

Венеція стане стежити за переміщеннями туристів, фото з відкритих джерел

Техніка визначить, звідки приїжджають туристи і куди вони направляються, — кожні 15 хвилин влада буде отримувати актуальні дані в режимі реального часу, наприклад, яка кількість туристів у місті, скільки гондол йде по Гранд-каналу, швидкість човнів і рівень води в каналах.

Крім того, місцева влада хоче змусити туристів заздалегідь бронювати відвідування міста. Так, з мандрівників, які приїжджають до Венеції на один день, буде стягуватися податок від трьох до десяти євро за в'їзд, в залежності від пори року.

Мер Венеції Луїджі Бругнаро заявив, що його мета — зробити туристичний потік більш стійким. Глава міста також зазначив, що зібрані дані будуть анонімними. Проте, за його словами, такі заходи потрібні ще й для того, щоб контролювати поведінку мандрівників на вулицях.

Відзначається, що план Бругнаро є предметом гарячих суперечок. Існує думка, що такі заходи відлякають менш забезпечених туристів і перетворять місто у тематичний парк. Однак інші італійці, навпаки, підтримують ідею мера.

Читайте також на порталі "Коментарі" — через "дельта" мутації коронавируса більшості американців доведеться пройти ревакцинацію від COVID-19 третьої щепленням через вісім місяців після другого уколу.

Також читайте на "Коментарях" — коронавірус настає: в Україні вже одна область за показниками "жовта", кількість госпіталізацій стрімко зростає.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://www.reuters.com/
comments

Обговорення


Новини