Головна Новини Суспільство події В Укренерго дали оптимістичний прогноз щодо відновлення електропостачання
commentss НОВИНИ Всі новини

В Укренерго дали оптимістичний прогноз щодо відновлення електропостачання

Зазначається, що графіки відключень в Україні можуть повернутися раніше, ніж понеділок, але багато залежить від того, що буде завтра

26 листопада 2022, 11:15 comments1567
Поділіться публікацією:

Енергосистема України може вийти на графіки планових відключень світла вже цими вихідними. Проте сьогодні, 26 листопада, визначено ліміти, які дозволяють зробити відключення електроенергії менш тривалими. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів голова "Укренерго" Володимир Кудрицький. Він зазначив, що наразі відбувається набір потужностей на атомних станціях, зокрема, на Рівненській АЕС.

В Укренерго дали оптимістичний прогноз щодо відновлення електропостачання

Відключення світла. Фото: з відкритих джерел

"Відсоток покриття споживання зростатиме, хоча вже не так стрімко, як ми відновлювалися після системної аварії, яка сталася у вівторок. Ми плануємо, що вихідні ми пройдемо з дефіцитом 25%. Це показник близький до останнього обстрілу, але він все ще буде трохи більшим. Тому графіки обмежень залишатимуться, але ми маємо надію, що на вихідних вдасться увійти в якийсь плановий режим", — розповів Володимир Кудрицький.

За його словами, прогнозувати дуже складно, але на планові відключення електроенергії по всій країні Україна може перейти навіть раніше ніж у понеділок, але поки що точний прогноз зробити неможливо. Все залежатиме від того, як українська енергосистема набиратиме потужності.

"Обіцяти не можу, побачимо, як мине субота. Наразі ми трохи змінили тактику і доводимо до обленерго не обсяг обмежень, а ліміт споживання по області”, — пояснив Володимир Кудрицький.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи збирається ворог найближчим часом нападати з півночі: ГУР дали роз'яснення.

Також видання "Коментарі" повідомляло – в Інституті вивчення війни розповіли, чому Москва частіше почала погоджуватися на обмін полоненими, що стало переломним моментом у російсько-українській війні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини