Головна Новини Суспільство події В Україну йде різке потепління: синоптики розповіли, коли чекати
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україну йде різке потепління: синоптики розповіли, коли чекати

Останні десять днів лютого обіцяють бути менш морозними

15 лютого 2021, 11:47 comments1693
Поділіться публікацією:

З 20 лютого в Україні, найімовірніше, варто чекати різкого потепління. Таку інформацію від кліматолога НАН Вазіри Мартазінової повідомляє видання "Економічні новини".

В Україну йде різке потепління: синоптики розповіли, коли чекати

Найближчими вихідними в Україні потепліє. Фото: joyreactor.com

У відділі кліматологічних досліджень та довготривалих прогнозів погоди Українського гідрометінституту НАН переконані, що остання декада лютого відзначиться менш морозними температурами, ніж перша половина місяця.

Різке потепління розпочнеться вже найближчими вихідними, після 20 лютого. Кліматолог Вазіра Мартазінова переконана, що на це вказує "якість" снігу, яким Україну щедро посипає останні дні. Сніг здебільшого випадає вже не мокрий, а розсипчастий. Ситуація із потеплінням буде доволі схожа на січневу: коли морози в -20 на показнику термометрів змінювалися позначкою в +7 та більше. Проте, на "дострокове" закінчення зими сподіватися не варто — морози ще обов’язково нагадають про себе, щоправда, не такі люті.

Прогноз Мартазінової підтверджує і синоптик Наталка Діденко. Щоправда, Діденко додає, що до потепління доведеться перетерпіти цей тиждень, який обіцяє бути дуже холодним — у північних та північно-східних регіонах країни в нічний час подекуди можна очікувати від -15 до -22 градусів за Цельсієм. Істотних же опадів на додаток до холодних температур не передбачається.

Нагадаємо, як уже повідомляли "Коментарі", кліматолог Вазіра Мартазінова передбачила аномальну весну у 2021 році. Українцям слід чекати рясних та частих дощів у квітні та травні.

Також на порталі можна дізнатися, чим така особлива магнітна буря, що накрила Землю 15 лютого, та як слід поводитися цього дня метеозалежним людям.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини