Головна Новини Суспільство події Весна-2021 в Україні буде аномальною: прогнози метеорологів
commentss НОВИНИ Всі новини

Весна-2021 в Україні буде аномальною: прогнози метеорологів

Перше весняне тепло можна чекати вже наприкінці лютого

10 лютого 2021, 16:50 comments3073
Поділіться публікацією:

У 2021 році українцям варто готуватися до аномальної весни. Подібні прогнози надають спеціалісти Українського гідрометінституту НАН, передає agronews.ua.

Весна-2021 в Україні буде аномальною: прогнози метеорологів

Весна-2021 в Україні обіцяє бути аномальною. Фото: Pic2.me

За словами завідувачки відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Вазіри Мартазінової, квітень і травень в Україні видадуться особливо багатими на опади. Дощитиме постійно та рясно, земля не встигатиме всотувати всю вологу. Спеціалістка називає таку погоду екстримальною.

Цікаво, що перше весняне тепло на територію держави загляне вже наприкінці лютого. Утім, весняна погода не затримається надовго, адже, як передбачають кліматологи, березень "порадує" снігопадами та низькими температурами.

Насправді подібна інформація дещо відрізняється від "прогнозу" пухнастого метеоролога — харківського бабака Тимка III. Як повідомляли "Коментарі", на початку лютого бабак визирнув після зимової сплячки зі своєї нірки, і не спробував повернутися. Подібна поведінка тварини трактується як обіцянка раннього приходу весни.

Скептики, звісно, переконують, що справа не у передчуттях тварини, а в хмарній погоді на Харківщині. Водночас працівниця харківської біостанції, де проживає бабак Тимко III, переконана — за якихось шість (уже п’ять) тижнів в Україні обов’язково зацарює тепла весняна погода.

А до цього часу жителям нашої країни варто вдягатися тепліше, адже синоптики прогнозують подальше похолодання — уже з 11 лютого варто чекати продовження снігопадів та дощів. Істотні лютневі морози запанують на території України вже із суботи, 13 лютого.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Євген

10 листопада 2023, 15:37

Останні років 7 всі зими екстримальні. В магазині https://agrodim.com.ua можна придбати препарати від замерзання бруньок.


Новини