Головна Новини Суспільство події Якою буде весна-2021: бабак Тимко «зробив» свій прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Якою буде весна-2021: бабак Тимко «зробив» свій прогноз

Цьогоріч бабак спокійно прокинувся від сплячки, що віщує швидкий прихід весни

2 лютого 2021, 12:17 comments1960
Поділіться публікацією:

На початку лютого в Харкові пробудили від зимової сплячки місцевого хутряного "синоптика" — бабака Тимка III. Про подію інформують на порталі Depo.Харків.

Якою буде весна-2021: бабак Тимко «зробив» свій прогноз

Харківський бабак впевнений — весна буде ранньою. Фото із відкритих джерел

Як відомо, поведінка бабака, якого щойно розбудили, є певним індикатором наближення весни. Вотчиною українського бабака Тимка III є біостанція Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна. Розташована вона у селищі Гайдари. За "прогнозом" тваринки приїхали спостерігати не лише журналісти, а й студенти університету.

Отож,  Тимко III віщує Україні ранню і, вочевидь, теплу весну. Після того, як бабака розбудили, він роззирнувся в усі боки і не помітив своєї тіні. Виходить, жодних причин для швидкого переляку (а саме через тінь бабаки часто ховають назад у нору — ред.) Тимко не знайшов, тому вирішив, що годі спати.

Скептики, звісно, переконують, що справа не у передчуттях тварини, а в хмарній погоді, що царювала на Харківщині. Організаторка заходу Людмила Доля не згодна із таким твердженням. На її думку, бабаки не помиляються. А от примхлива пані погода може підвести.

Коли ж чекати настання весни? Ймовірно, варто почекати ще тижнів шість, допоки справді весняне сонце розбудить не лише бабака, а й всю природу від довгого зимового сну. Таку думку висловила працівниця біостанції Надія Токарська, яка наглядає за Тимком III.

Зазначається, що студенти, які погостювали у бабака, залишили про себе на згадку подарунок — медичну маску. Вочевидь, молодь має побоювання, що навіть пухнастий синоптик може підхопити коронавірус, і намагається вберегти тварину.

Замість довідки. День бабака, що відзначається в усьому світі 2 лютого, українці перейняли у США. Між іншим, у Штатах це вважається національним святом. В Україні до прогнозів бабака дослухаються уже 17 рік поспіль.

Між іншим, про вплив коронавірусу на тварин піклуються не лише харківські студенти. Як повідомляли "Коментарі", у Південній Кореї розпочали тестування домашніх улюбленців на COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини