Головна Новини Суспільство події В Україні збільшили штрафи для водіїв: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні збільшили штрафи для водіїв: подробиці

ВР узаконила нові штрафи для водіїв

16 лютого 2021, 16:50
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 16 лютого, депутати Верховної Ради України в більшості позитивно проголосували за прийняття законопроєкту №2695. Що змінилося і що важливо знати всім власникам автомобілів? Про це у своєму Telegram-каналі повідомила пресслужба ВР.

В Україні збільшили штрафи для водіїв: подробиці

Рада ввела нові штрафи для водіїв в Україні - фото: з відкритих джерел

Так, даний Закон посилює відповідальність за керування автомобілем напідпитку, за перевищення швидкості на дорозі, а також за водіння без прав і втечі з місця аварії.

Водіння в стані алкогольного сп'яніння

За перше порушення водіїв штрафуватимуть на 17 тисяч гривень і на рік позбавляти водійських прав. За друге подібне порушення штраф складе вже 51 000 гривень та водійських прав позбавлять на три роки. Третій випадок буде коштувати водієві позбавлення прав строком на десять років, а також конфіскація авто. У разі, якщо водій ТЗ відмовляється пройти огляд на стан алкогольного або наркотичного сп'яніння, сума штрафу складе 40 800.

Перевищення швидкості

За перевищення швидкості руху від 20 до 50 км / год штраф буде від 255 до 340 грн. В разі. Якщо перевищення більш ніж на 50 км / год — від 510 до 1700 грн. Їзда без ременя безпеки або шолома — від 51 до 510 гривень. Якщо водій створив на дорозі аварійну ситуацію, сума штрафу за це складе 3400 гривень.

Водіння без прав

За відсутність при собі документа водієві доведеться заплатити штраф розміром 425 грн. Якщо ж у водія зовсім немає водійських прав, в такому випадку штраф буде 3400 грн. За водіння в період, коли водій позбавлений прав, йому доведеться заплатити штраф у розмірі 20 400 грн.

Залишення місця ДТП

За залишення місця ДТП водіям загрожує штраф на суму від 255 до 3400 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на термін 1-2 роки.

Також в разі, якщо водій не поступився дорогою "аварійку" або швидкої допомоги, його чекає штраф — 680 грн.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, до яку музику дуже небезпечно слухати в автомобілі, а також про те, що українські водії зможуть забути про паперові квитанціях зі штрафами.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини