Головна Новини Суспільство події Українські водії зможуть забути про паперові квитанції зі штрафами
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські водії зможуть забути про паперові квитанції зі штрафами

"Листи щастя" можуть відправлятися в онлайн-режимі

16 лютого 2021, 10:55
Поділіться публікацією:

В Україні найближчим часом можуть скасувати повідомлення про штрафи, які в народі встигли назвати "листами щастя". Відтак штрафи не надходитимуть до поштової скриньки за місцем проживання порушника, а відправлятимуться одразу в режимі онлайн. Про це повідомляє заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко під час брифінгу МВС.

Українські водії зможуть забути про паперові квитанції зі штрафами

Лист зі штрафами: влада планує скасувати паперові квитанції. Фото: kriminalukraine.com.ua

Проте в нововведені будуть деякі винятки — водіям не надходитимуть паперові квитанції тільки тоді, якщо порушник встигне оплатити штраф протягом перших 15 днів.

Законопроект вже поданий до Верховної Ради. За словами заступника, дана пропозиція має багато переваг. Видача квитанцій про штрафи в онлайн-режимі зможе скоротити витрати з державного бюджету.

Фактично, зараз листи про штрафи отримують не водії, які були за кермом, коли здійснювалося порушення, а юридичні власники автомобілів.

Нагадаємо, що в Україні збираються жорстко посилити покарання за порушення правил дорожнього руху, і для цього створено вже кілька законопроектів. Які суми штрафів доведеться платити порушникам, читайте в нашому матеріалі.

Раніше на останньому засіданні Верховної Ради нардепи розглянули питання посилення відповідальності за порушення вимог пожежної і техногенної безпеки. Зокрема, було підтримано законопроект, що передбачає збільшення розміру штрафів за окремі порушення. Деталі читайте тут.

Також сайт "Коментарі" повідомляє, що журналісти помітили, як кортеж Петра Порошенка рухався по Києву на швидкості 130 км/год. За даними Страна.UA, "Мерседеси" екс-президента тричі порушили ПДР за 15 хвилин. Відео можна переглянути тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини