Головна Новини Суспільство Наука та освіта Яку музику дуже небезпечно слухати в автомобілі
commentss НОВИНИ Всі новини

Яку музику дуже небезпечно слухати в автомобілі

Музика має великий вплив на реакцію людини під час водіння

16 лютого 2021, 11:25
Поділіться публікацією:

Британські вчені дослідили, яка музика може негативно впливати на водіння машини. Про це повідомляє автомобільний портал Avtosota.com

 Яку музику дуже небезпечно слухати в автомобілі

Музика в машину: які пісні небезпечно впливають на водіїв. Фото: setphone.ru

Виявляється, що процес управління автівкою тісно пов'язаний з тією музикою, яку ми прослуховуємо в цей момент. Найнебезпечнішою музикою неочікувано виявилася класика. Коли учасники експерименту за кермом слухали інструментальну музику, їх реакція та увага знижувалися.

Топ небезпечної музики відкриває "Симфонія №5" Бетховена. На другому місці композиція Баха — "Токата і фуга Ре мінор". Третю сходинку посів вальс Штрауса під назвою "Голубий Дунай".

Окрім того, вчені дослідили, яку музику краще слухати під час водіння та дійшли до висновку, що найкраще на нашу реакцію впливають мелодії, співзвучні з ритмом людського серцебиття.

Найвдалішими для прослуховування під час водіння стали пісні в стилі поп і рок. Відтак найкращу реакцію показали учасники, які слухали американську групу Aerosmith та легендарного виконавця Елтона Джона.

Раніше повідомлялося, чим можна замінити сирники на сніданок. Якщо вранці на приготування сирників у вас не вистачає часу, тоді можна поекспериментувати з сиром і порадувати себе іншими смачними стравами. Їх перелік та рецепти дивіться на нашому сайті.

Нагадаємо, що Інститут серця МОЗ України повідомив, що в Україні активізувалися шахраї, які продають підроблені медичні препарати. Аби знати, які ліки краще не купувати, читайте наш матеріал.

Також сайт "Коментарі" рекомендує подивитися веселу підбірку витівок собак, яка змусить вас посміхнутися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини