Головна Новини Суспільство події В Україні ще один корабель проігнорував погрози РФ – йде зерновим коридором
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні ще один корабель проігнорував погрози РФ – йде зерновим коридором

Сьогодні з Одеського морського порту вийшов балкер PRIMUS

26 серпня 2023, 15:32
Поділіться публікацією:

Сьогодні з Одеського морського порту новим тимчасовим "зерновим коридором" вийшло друге іноземне цивільне судно, яке було в Україні з кінця лютого 2022 року. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє експерт Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко. 

В Україні ще один корабель проігнорував погрози РФ – йде зерновим коридором

Балкер PRIMUS. Фото з відкритих джерел

"Другий пішов. Тримаємо кулаки, віримо у ЗСУ — ВМСУ", — повідомив експерт.

Зокрема, за інформацією Клименка, із акваторії Одеського порту вранці у супроводі лоцманського катера вийшов балкер PRIMUS (прапор Ліберія). Порт призначення – Варна (Болгарія), очікуваний час прибуття – 27 серпня.

Цей балкер прибув до Одеси напередодні повномасштабного вторгнення РФ до України — 20 лютого 2022 року, і через агресію Росії не зміг продовжити рейс, уточнив експерт.                                                    

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Зеленського назвали винних у тому, що Путін і надалі шантажуватиме світ голодом.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Росія після виходу із зернової угоди тероризує південь України атаками ракет та дронів, руйнуючи портову інфраструктуру з метою максимально знизити експортні можливості нашої країни. Вона ігнорує заклики ООН повернутися до "зернової угоди". Більше того, за даними США, країна-агресор готує у Чорному морі провокації під чужим прапором. Чому світ дозволяє РФ проводити це, по суті, піратство, терор, причому у глобальних масштабах? Як зробити Чорне море безпечним? Що для цього потрібно? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини