Головна Новини Суспільство події В Україні оновилося карантинне зонування: що говорить статистика
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні оновилося карантинне зонування: що говорить статистика

Останніми до «жовтої» зони карантину перейшли Миколаївська та Черкаська області

13 травня 2021, 13:04
Поділіться публікацією:

Коронавірусна ситуація в Україні потроху налагоджується. На такі висновки наштовхує остання статистика, надана МОЗ, адже всі області України нарешті опинилися у "жовтій" карантинній зоні.

В Україні оновилося карантинне зонування: що говорить статистика

13 травня вся Україна перейшла до "жовтої" зони карантина.

Варто відзначити, що два останніх регіони приєдналися до решти тільки 13 травня. Тепер мінімальні обмеження діють на всій частині території України, враховуючи Черкаську і Миколаївську області.

Відзначимо, що позитивна динаміка в плані видужань від коронавірусної хвороби демонструється у багатьох напрямках. Поки що у жодному регіоні не фіксується перевищення коефіцієнта виявлення нових випадків захворювання або рівня госпіталізацій.

Чудову статистику демонструє і кількість "зайнятих" кисневих ліжок у різних регіонах. Найбільший показник (49,5%) зараз наявний на Харківщині, на кілька десятих відсотка відстає Донеччина (49,1%).

В Україні оновилося карантинне зонування: що говорить статистика - фото 2

Найбільш радісною новиною можна назвати те, що відразу вісім регіонів, а також столиця демонструють прекрасну динаміку стосовно епідеміологічного порогу захворюваності. У Києві, Чернігівській, Вінницькій, Київській, Хмельницькій, Закарпатській, Миколаївській, Львівській, Полтавській областях цей показник не перевищує 50%, а в деяких — уже нижче 40%.

Це дуже важливий момент статистики, адже якщо захворюваність впаде на менш як 50% від прогнозованого епідрівня у мінімум 13 областях, Україна може перейти до "зеленої" карантинної зони з мінімальною кількістю обмежень.

На такі зміни також впливає ще один додатковий фактор — коефіцієнт виявлення нових випадків ковіду не може перевищувати 5%.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, які прогнози щодо коронавірусної ситуації в Україні на найближчі тижні роблять фахівці Нацакадемії наук. Більше подробиць — у нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, якою є реальна статистика щодо смертності через COVID-19 в нашій країні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини