Головна Новини Суспільство події В Україні хочуть запровадити довічне за держзраду та диверсії
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні хочуть запровадити довічне за держзраду та диверсії

Правоохоронний комітет Верховної Ради підтримав законопроект №7116 "Ні кроку назад!", яким запропонував посилити покарання за держзраду

3 березня 2022, 10:15
Поділіться публікацією:

Декілька днів тому до Верховної Ради України депутати від фракції "Слуга народу" внесли законопроект №7116 про зміни до Кримінального кодексу. Парламентарі вважають, що потрібно посилити покарання за державну зраду та диверсії у воєнний час. Про це йдеться у Telegram — каналі "Слуга народу".

В Україні хочуть запровадити довічне за держзраду та диверсії

В Україні хочуть запровадити довічне за держзраду (фото з відкритих джерел)

"Жодної амністії за диверсії та зраду Батьківщині. Максимальний захід покарання – довічне ув'язнення", – написав "слуга" Максим Бужанський.

Зміни, внесені до законопроекту, пропонують максимальне покарання у вигляді тюремного ув'язнення терміном на 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Крім цього, особам, які вчинили держзраду та диверсії, заборонятимуть будь-яку амністію.

До речі, після початку вторгнення Російської Федерації на українські території у багатьох містах нашої країни почали діяти диверсанти, які заздалегідь приїхали в Україну та чекали на початок війни. Вони встановлювали на будинках та дорогах різні мітки, маяки та наклейки, щоб ворог знав, куди цілитися. Їх масово почали відловлювати та ліквідовувати.

Нагадаємо, 28 лютого, на Харківщині було затримано мера міста Южного Олександра Брюханова та кількох чиновників. Голова Харківської ОДА Олег Синєгубов заявив, що їх звинувачують у державній зраді.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Служба безпеки продовжує знешкоджувати диверсантів та спільників окупантів. Зачищення проводять на всій території. Протягом доби на Рівненщині було затримано агента російських спецслужб, який фотографував та знімав на відео стратегічні та військові об'єкти на території області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини