Головна Новини Суспільство події В Україні є ті, хто вважає себе громадянами СРСР: скільки відсотків
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні є ті, хто вважає себе громадянами СРСР: скільки відсотків

Дослідження Київського міжнародного інституту соціології виявило, що частина українців ідентифікує себе громадянами колишнього Радянського Союзу.

26 лютого 2023, 15:10 comments3448
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Соціологи провели дослідження і виявили, що більшість опитаних вважають себе українцями, таких виявилось майже 80%. Також частина населення обрала варіант з громадянством колишнього СРСР. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дослідження Київського міжнародного інституту соціології.

В Україні є ті, хто вважає себе громадянами СРСР: скільки відсотків

Російські диктатори Ленін та Сталін. Фото з відкритих джерел

Згідно з опитуванням, яке пройшло у грудні 2022 року 79,7% опитаних ідентифікувала себе як громадянина України, рік тому такий варіант обрали 62,6%. Друге місце посів варіант, коли опитані вважали себе мешканцем села чи міста, в якому проживали.

Цікаво, що громадянином колишнього Радянського Союзу проголосувало 1,4% опитаних, що трішки менше ніж варіант громадянин Європи, який набрав 1,6%. Ще 3,3% опитаних вважають себе громадянами світу. 3,9% обрали, що вони є представниками етносу.

В Україні є ті, хто вважає себе громадянами СРСР: скільки відсотків - фото 2

Згідно з дослідженням Київського міжнародного інституту соціології в Україні загалом є позитивна динаміка росту з варіантом української ідентичності. Згідно з результатами, на початку 2000-х років лише трохи понад 40% ідентифікували себе як українці. У 2014 році цей показник стрибнув до 64% і практично не змінювався до початку російського вторгнення у 2022. Тоді варіант "громадянин України" обрало 84,6% опитаних.

В Україні є ті, хто вважає себе громадянами СРСР: скільки відсотків - фото 3

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що пройшло опитування, яке показало, чи продовжують росіяни підтримувати війну в Україні. За рік війни думки більшості росіян практично не змінились.

Також "Коментарі" писав про результати опитування, чи продовжили б українці воювати після ядерного удару Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини