Головна Новини Суспільство події В Україні понад 50% батьків школярів проти дистанційного навчання
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні понад 50% батьків школярів проти дистанційного навчання

Батьки школярів не хочуть, щоб їхні діти продовжували навчатися вдома

9 лютого 2021, 16:55
Поділіться публікацією:

Державна служба якості освіти в Україні провела опитування на своєму сайті, в ході якого з'ясувалося, скільки відсотків дітей і батьків задоволені дистанційним навчанням. Про це повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет в ході форуму "Україна 30 Коронавірус: виклики та відповіді".

В Україні понад 50% батьків школярів проти дистанційного навчання

Українські школярі хотіли б залишитися на дистанційному навчанні - фото: з відкритих джерел

Так, за результатами анкетування, більшість опитаних дітей відзначила, що готова продовжувати та далі навчання в дистанційній формі. Однак проти такої ідеї виявилися батьки. Результати свідчать про те, що більша частина проголосувала проти дистанційного навчання.

Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет зазначив, що останнім анкетування показало такий результат: 65-70% дітей хочуть, щоб дистанційне навчання тривало, і приблизно 30% дітей проголосували проти цього. В той самий час 55-60% категорично не хочуть, щоб надалі дистанційна форма навчання тривала.

Варто відзначити, що "дистанційка" вважається ефективним методом навчання для школярів. Національним бюро економічних досліджень в США було розглянуто широке коло факторів, що впливають на дистанційне навчання, включаючи доступ студентів до комп'ютерного обладнання та Інтернету, типи найбільш ефективних програм і кращі технологічні інструменти для мотивації студентів. Також наголошується, що дистанційне навчання поліпшило володіння комп'ютером та деякі когнітивні навички у дітей, передає UОpeople.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що в українських школах можуть з'явитися нові предмети, а також про те, як буде розвиватися пандемія в Україні до кінця лютого: новий прогноз НАН.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини