Головна Новини Суспільство медицина Як буде розвиватися пандемія в Україні до кінця лютого: новий прогноз НАН
commentss НОВИНИ Всі новини

Як буде розвиватися пандемія в Україні до кінця лютого: новий прогноз НАН

Показники захворюваності в країні за останні два тижні демонструють динаміку зниження

9 лютого 2021, 10:41
Поділіться публікацією:

Фахівці з Національної академії наук України спрогнозували поширення коронавірусного захворювання в лютому. Показники захворюваності в країні за останні 14 днів демонструють динаміку зниження, передає видання РБК. 

Як буде розвиватися пандемія в Україні до кінця лютого: новий прогноз НАН

Як буде розвиватися пандемія в Україні до кінця лютого - фото з відкритих джерел

Згідно з даними вчених, середня кількість нових випадків захворювання буде дорівнювати приблизно 3,5 тисячі випадків протягом семи днів — 9 — 15 лютого і 3272 випадків впродовж наступного тижня 16 — 22 лютого.

В НАН також відзначили, що кількість смертей від наслідків коронавірусної інфекції в Україні знижується. Зростання кількості хворих вчені відзначають в п'яти регіонах країни: Івано-Франківській, Закарпатській, Хмельницькій, Чернівецькій та Вінницькій області.

При цьому найбільш складною називають ситуацію в Івано-Франківській області, оскільки 11% всіх зафіксованих випадків захворювання припадають на цю область. В результаті цього динаміка на Івано-Франківщині почала впливати на показники у всій країні.

Нагадаємо, що фахівці з американського видання Bloomberg спробували спрогнозувати, скільки ще триватиме пандемія коронавірусу у світі зважаючи на нинішні темпи вакцинації. За даними видання, на щеплення, достатнє для повернення життя у звичне русло, планеті буде потрібно сім років.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що президент України Володимир Зеленський пояснив, які категорії населення країни не мають права відмовитися від вакцини проти коронавірусу, при цьому глава держави також відзначив, що винятком можуть стати українці з алергією, яким з об'єктивних причин буде неможливо зробити щеплення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини