Головна Новини Суспільство події В українців можуть урізати 50% пенсії: кого це торкнеться
commentss НОВИНИ Всі новини

В українців можуть урізати 50% пенсії: кого це торкнеться

Кошти можуть направити на погашення заборгованості або виконання зобов'язань

9 січня 2023, 09:35 comments48438
Поділіться публікацією:

Відповідно до чинного законодавства, в Україні можуть урізати частину пенсії, а кошти направити на погашення заборгованості чи виконання зобов'язань. Забрати можуть до 50% виплати. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "На пенсії".

В українців можуть урізати 50% пенсії: кого це торкнеться

Пенсії. Фото: з відкритих джерел

Вирахування з пенсій можуть проводитися на підставі судових рішень, ухвал, постанов та вироків (щодо майнових стягнень), виконавчих написів нотаріусів та інших документів.

Розмір відрахування з пенсії обчислюється із суми, що належить пенсіонеру до виплати, – повідомляють фахівці Головного управління Пенсійного фонду України в Одеській області.

Так, із пенсії може бути відраховано не більше 50 відсотків її розміру: на утримання членів сім'ї (аліменти); на відшкодування збитків від розкрадання майна підприємств та організацій; на відшкодування пенсіонером збитків, завданих каліцтвом або іншим заподіянням шкоди здоров'ю, а також у зв'язку зі смертю потерпілого; на повернення отриманих зайвих сум заробітної плати у передбачених законом випадках.

В інших видах стягнень може бути відраховано трохи більше 20 відсотків пенсії. Зазначимо, при цьому також очікується підвищення пенсій 2023-го.

У бюджеті на 2023 рік Кабмін зарубав усю соціалку: в умовах дефіциту коштів відмовилися і від індексації пенсій, і підвищення мінімалки. Єдине підвищення пенсій, яке має відбутися, – щорічне осучаснення.

Його запровадили ще 2017 року. Один із авторів "осучаснення" екс-міністр соцполітики Андрій Рева розповідає OBOZREVATEL: ідея такого механізму полягала в тому, щоб підвищувати пенсії навіть в умовах нульової інфляції (раніше виплати підвищували лише на рівень зростання цін). Залежність від інфляції у формулі осучаснення залишилася. Завдяки цьому, за розрахунками Реви, 2024-го пенсії підвищать на 24%.

Читайте на порталі "Коментарі" — "операція відплата" провалилася: Міноборони РФ розкритикували за брехню.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Зеленського пояснили, чому росіянам із Криму треба бігти вже зараз.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Петр

11 січня 2023, 12:27

Сказать не означает женится неизвестно что завтра будет а завтра скажут денег нет и круг замкнулся


Новини