Головна Новини Суспільство події В РНБО розповіли, чи чекати в Україні повноцінного локдауну
commentss НОВИНИ Всі новини

В РНБО розповіли, чи чекати в Україні повноцінного локдауну

Введення жорсткого карантину залежить виключно від поведінки населення

24 березня 2021, 21:10
Поділіться публікацією:

У зв'язку із переходом значної частини областей у "червону" карантинну зону, багатьох українців цікавить питання жорсткого локдауну.

В РНБО розповіли, чи чекати в Україні повноцінного локдауну

Україну можуть закрити на жорсткий локдаун. Фото з відкритих джерел

Про можливість повернення до подібних обмежень стало відомо з інтерв'ю секретаря Ради нацбезпеки і безпеки Олексія Данилова, пише BBC Україна.

Чиновник не виключає, що центральній владі доведеться вдатися до "закриття всієї країни". Таке вже було минулої весни, нагадує Данилов. При цьому політики чітко розуміють всі ризики як схвалення локдауну, так і його ігнорування.

Найближчими днями очікується проведення спеціального засідання РНБО, на якому обговорять загострення ситуації з коронавірусом в Україні. Олексій Данилов додає, що торкнуться не тільки питань щодо захворюваності, але і супутніх, в тому числі економічних.

Головним фактором для введення локдауну секретар РНБО називає поведінку українців. За його словами, навіть "закриття" однієї області в період пандемії — швидше виняток, що вже говорити про всю країну.

При цьому повного і жорсткого локдауну Данилов все одно не виключає. При цьому він висловлює надію на те, що поширенню коронавірусу допоможуть рішення місцевої влади. Це пов'язано з тим, що нещодавно саме до місцевих чиновників перейшли усі можливості щодо визначення необхідних карантинних заходів.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що конкретні умови для повного локдауну в Україні озвучував і голова МОЗ Максим Степанов. Міністр стверджував, що підґрунтям для найжорсткіших карантинних заходів може стати одночасне перебування 13 областей у "червоній" зоні.

Також на порталі можна дізнатися, чому в Україні може зірватися процес масової вакцинації проти COVID-19 і як до цього причетний експрезидент Петро Порошенко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Крысолов

25 березня 2021, 00:31

Банду медицинских фашистов ждёт судьба Рудольфа Гесса: жить будут долго, но в камере для приговорённых к пожизненному. Достали мерзавцы по самое "не хочу". Способны только людям жизнь гадить.


Новини