Головна Новини Суспільство медицина Степанов назвав умову, за якої Україна повернеться до жорсткого локдауну
commentss НОВИНИ Всі новини

Степанов назвав умову, за якої Україна повернеться до жорсткого локдауну

За прогнозами уряду, перша половина весни буде складною в плані епідемії

9 березня 2021, 19:12
Поділіться публікацією:

Коронавірусна хвороба не відступає — останні кілька днів в Україні спостерігається постійне зростання кількості хворих на коронавірус осіб. За словами очільника Міністерства охорони здоров'я Максима Степанова, за необхідності уряд здатний повернути жорсткий локдаун на території всієї країни, повідомляє Telegram-канал "Украина сейчас".

Степанов назвав умову, за якої Україна повернеться до жорсткого локдауну

Україна може повернутися до локдауну вже навесні. Фото із відкритих джерел

Як пояснив чиновник, для подібного рішення існує дві тісно взаємопов'язані умови. Перше — це "перехід" понад 13 українських областей у "червону" карантинну зону. Якщо ж при таких показниках всі інші регулюючі епідситуацію критерії продовжать рости і в інших регіонах — друга умова теж буде вважатиметься "виконаною". Після цього в Україні, швидше за все, знову оголосять повний локдаун.

"За нашими прогнозами, нас чекає досить важкий період по захворюваності в березні і квітні", — додав Максим Степанов.

Зрозуміло, глава МОЗ сподівається на те, що застосовувані нині карантинні заходи здатні стримати розмах третьої хвилі коронавірусної хвороби в країні. Втім, однозначних прогнозів давати йому поки не доводиться.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, яку альтернативу жорстким карантинним обмеженням пропонує президент Володимир Зеленський.

Додатково журналісти повідомляли, коли в Україні нарешті почнеться платна вакцинація проти коронавірусу, у зв'язку з чим зробити щеплення від хвороби зможе кожен бажаючий, не чекаючи своєї черги.

Також на порталі знайдеться інформація про те, чим насправді є так званий "паспорт вакцинації" і для чого він потрібен. До слова, експерти досить прихильно ставляться до ідеї введення подібного документа в обіг — цілком можливо, він допоможе збільшити динаміку роботи аеропортів, вокзалів, морських портів і т.п.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/u_now/10530
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини