Головна Новини Суспільство події В Офісі президента розповіли, що відомо про полонених захисників Маріуполя
commentss НОВИНИ Всі новини

В Офісі президента розповіли, що відомо про полонених захисників Маріуполя

Андрій Єрмак розповів про те, як працюють над визволенням полонених азовців

20 червня 2022, 15:10
Поділіться публікацією:

Полонені з "Азовсталі" в Маріуполі живі й робота по їх звільненню проводиться. Про це розповів голова Офісу президента Андрій Єрмак в інтерв'ю LB.

В Офісі президента розповіли, що відомо про полонених захисників Маріуполя

Фото Телеграм Маріупольська міськрада

Чиновник каже, що наразі не всю інформацію можна повідомляти, але робота та перемовини щодо полонених українських військових тривають цілодобово, до процесу залучено багато учасників, серед них й Головне управління розвідки України. Також Андрій Єрмак висловив сподівання, що перемовини таки ввійдуть в активну фазу й полонених скоро обміняють, втім, процес повернення азовців додому складний.

В Україні діє центр з питань військовополонених при розвідці, там працюють не лише розвідники, а й дипломати, працівники Служби безпеки, Національної гвардії тощо. За словами Андрія Єрмака, українські розвідники мають необхідні знання, навички в питаннях обміну полоненими між сторонами. Віце-міністр Ірина Верещук тим часом докладає зусиль до обміну цивільних.

Наразі відомо, що захисники живі, розповісти детально про умови, в яких вони перебувають, поки Офіс президента не може. Зв'язок з ними тримають українські розвідники.

Андрій Єрмак також наголосив, що парламент має визначить нову кандидатуру на посаду Уповноваженого Верховної Ради з питань захисту прав людини.

Як писав портал "Коментарі", в Херсоні партизани окупантів нагодували кулями під час обіду. В Херсоні російські військові отримали кулі під час обіду в закладі на Набережній. Про це повідомляють на сторінці оперативного командування "Південь".

Також ми писали, що українці завдали ракетного удару по інфраструктурі окупантів біля Криму. Російські ЗМІ також заявили про ракетну атаку на платформи в Чорному морі, посилаючись на керівника окупаційної влади анексованого Криму Сергія Аксьонова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини