Головна Новини Суспільство події Не лише Зміїний: українці завдали ракетного удару по інфраструктурі окупантів біля Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Не лише Зміїний: українці завдали ракетного удару по інфраструктурі окупантів біля Криму

В Чорному морі ЗСУ завдали удару по газобурильних платформах

20 червня 2022, 13:40 comments1691
Поділіться публікацією:

Українські захисники 20 червня завдали удару по інфраструктурі окупантів в Криму — бурових платформах "Черноморнафтогазу", що видобувають природний газ на шельфі в Чорному морі. Ці платформи ще називають "вишками Бойко". Про це повідомив в Телеграм-каналі народний депутат Олексій Гончаренко.

Не лише Зміїний: українці завдали ракетного удару по інфраструктурі окупантів біля Криму

фото Телеграм

Російські ЗМІ також заявили про ракетну атаку на платформи в Чорному морі, посилаючись на керівника окупаційної влади анексованого Криму Сергія Аксьонова. До 2014 року ці платформи, на відстані 100 км від Одеси та 150 км від Криму, належали Україні — там українці добували газ.  Після анексії півострова платформи було передано окупаційною владою у власність державного унітарного підприємства Республіки Крим "Чорноморнафтогаз". Під управління "Чорноморнафтогазу" перейшло майно ГУП РК "Кримський Паливний Альянс", найбільша Феодосійська нафтобаза та мережа АЗС на півострові.

Повідомляється, що росіяни використовували увесь час бурові платформи біля українських берегів для спостереження за обстановкою на материку, використовуючи радіотехнічну розвідку.

Як писав портал "Коментарі", ВМС України минулого тижня знищили буксир "Васілій Бех", що віз озброєння на Зміїний. За офіційними даними було підбито російський буксир на борту якого окупанти везли зенітний ракетний комплекс "ТОР". Відомо, що уражений буксир водотоннажністю 1605 тонн "Василій Бех" випуску 2017 року перевозив боєприпаси, важку зброю та російських військових моряків на острів Зміїний, який вони окупували з першого дня вторгнення в лютому.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Влад

20 червня 2022, 23:31

Ці бурові вишки мають бути НЕГАЙНО ЗНИЩЕНІ на 100% силами ЗСУ...!!!


Новини