Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українські військові вразили ще одну морську ціль: що відомо (Відео)
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські військові вразили ще одну морську ціль: що відомо (Відео)

Війська України дистанційно контролюють ситуацію довкола острова Зміїний - вразили російський буксир

17 червня 2022, 10:50
Поділіться публікацією:

17 червня українській військові поцілили в морську ціль ворога. Про це повідомляють в прес-службі Військово-морських сил Збройних сил України.

Українські військові вразили ще одну морську ціль: що відомо (Відео)

Фото ілюстративне / Pixabay

За офіційними даними було підбито російський буксир на борту якого окупанти везли зенітний ракетний комплекс "ТОР". Відомо, що уражений буксир водотоннажністю 1605 тонн "Василій Бех" випуску 2017 року перевозив боєприпаси, важку зброю та російських військових моряків на острів Зміїний, який вони окупували з першого дня вторгнення в лютому.

Росіяни облаштували там свій форпост та розташовували техніку, командні пункти. Українські військові вже знищували техніку окупантів, катери та знищили флагман "Москва" 13 квітня в районі острова. Корабель радянського часу, вартістю приблизно 750 млн доларів з командою та штабом в 510 осіб, який був єдиний в Чорному морі оснащений засобами ППО великого радіусу дії у вигляді С-300Ф, затонув поблизу острова.

За інформацією оперативного командування "Південь", росія в Чорному морі утримує напоготові 20 крилатих ракет та три великих десантних кораблі.

Як писав портал "Коментарі", за яких умов Україна може знищити базу ворожого морського флоту в Криму та Керченський міст. Українським військам, щоб позбавити ворожий флот логістики та засобів постачання треба знищити хоча б базу в окупованому Криму. Адже там заправляються озброєнням російські підводні човни, їм завантажують "Калібри" у надводному стані.

Також ми писали, що українські військові продовжують відбивати атаки ворога та йти в контрнаступ на півдні. Зокрема, ЗСУ вдалося знищити чимало ворожої техніки протягом 1 червня. Розвідники виявили два швидкісних десантних катери, сховані поміж очеретів в акваторії Дніпро-Бузького лиману.

Відео опублікував нардеп Олексій Гончаренко. За його словами, влучила в буксир ракета Harpoon, 9 моряків зникли, 22 поранені.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/ukrainian_navy
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини