Головна Новини Суспільство події В одній із областей України оголосили примусову евакуацію: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

В одній із областей України оголосили примусову евакуацію: що відомо

Населення Сумської області евакуюється під загрозою обстрілу: останні дані

9 вересня 2024, 19:09
Поділіться публікацією:

Влада Сумської області вирішила евакуювати мешканців трьох населених пунктів після того, як обстріли в цьому районі почастішали. Загальна кількість людей, яким потрібно залишити свої будинки, сягає 40 тисяч. Таких заходів було вжито для захисту людей від можливих небезпек. Про це повідомили у Сумській обласній військовій адміністрації.

В одній із областей України оголосили примусову евакуацію: що відомо

У Сумській області оголосили примусову евакуацію

“У Шосткінському районі оголошено обов'язкову евакуацію з трьох населених пунктів: Глухова, Звіси та Есмані. Основні питання першого етапу обговорили на виїзному засіданні координаційного штабу з евакуації”, — йдеться у повідомленні.

За даними з відкритих джерел, у Глухові проживає понад 30 тисяч осіб, у Свисах – близько 7 тисяч, а в Есмані – близько 2 тисяч. Евакуація торкнеться значної частини населення регіону.

З початку літа Росія значно активізувала свої обстріли територією України, зокрема Сумської області, використовуючи ракети, артилерійські снаряди, каби, ударні дрони та міномети. Ці дії не лише посилили загальну напруженість у регіоні, а й збільшили ризики для мирного населення, що стало причиною поточної евакуації.

Читайте також на порталі "Коментарі" — В останні дні поліцейські евакуювали з Мирнограда сім'ю з 7-річною дочкою та трьох поранених мешканців Гродівки, які пішки вийшли з охопленого вогнем селища. Про це повідомляє портал "Коментарі" із посиланням на інформацію Нацполіції.

Крім того, "Коментарі" писали, що з міста Покровська на Донеччині скасували евакуаційні поїзди . З 5 вересня Павлоград на Дніпропетровщині буде основною станцією для евакуації цивільних з Донецької області. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Мирноградська міська військова адміністрація.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини