Головна Новини Суспільство події У «червоній» зоні карантину залишиться тільки одна область: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

У «червоній» зоні карантину залишиться тільки одна область: деталі

Від 7 травня Полтавська і Запорізька області переходять до «жовтої» карантинної зони

6 травня 2021, 18:12
Поділіться публікацією:

Коронавірусна ситуація в Україні поступово стабілізується. На такі висновки наштовхує постійна зміна карантинного зонування, яка підтверджує позитивну динаміку одужання. Як стало відомо, починаючи вже із 7 травня, лише в одній області збережеться найвищі епідеміологічні обмеження.

У «червоній» зоні карантину залишиться тільки одна область: деталі

7 травня у "червоній" зоні карантину залишиться тільки Сумщина. Фото із відкритих джерел

За повідомленням міністра Кабміну Олега Немчінова, до "жовтої" зони водночас переведуть Полтавську і Запорізьку області.

Це означає, що в цих двох регіонах знімуть більшість карантинних обмежень. Буде дозволена повноцінна робота освітніх закладів (як шкіл, так і ВНЗ), торгово-розважальних центрів, ринків, кафе, ресторанів. Повернеться до звичного робочого режиму і більшість спортивних установ — фітнес-центри, басейни тощо.

Правила "червоної" карантинної зони продовжать діяти винятково на Сумщині.

Втім, за прогнозами фахівців із Київської школи економіки, і ця область може перейти до "жовтої" або "помаранчевої" зони протягом декількох найближчих днів. Ймовірно, що вже з наступного тижня найсерйозніші карантинні обмеження будуть зняті по всій країні.

Нагадаємо, що 6 травня "червону" зону покинуло відразу три області. Хмельницька та Харківська — "змінили" колір на "жовтий", а Чернігівщина перейшла до "помаранчевої" зони.

Слід зазначити, що вже з 7 травня "карантинний світлофор" в Україні буде виглядати наступним чином: одна "червона", 10 "помаранчевих" і 14 "жовтих" областей.

До слова, раніше "Коментарі" повідомляли, що вже до середини літа Україна може отримати спеціальний внутрішній документ, який замінить так званий "паспорт вакцинації". Що відомо про ковідні сертифікати, можете дізнатися в нашому матеріалі.

Також на порталі ми розповідали, чому, на думку ізраїльського лікаря, Україні слід готуватися до нової хвилі коронавірусної хвороби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини