Головна Новини Суспільство події У "червоній" зоні карантину залишиться лише три області: весь список
commentss НОВИНИ Всі новини

У "червоній" зоні карантину залишиться лише три області: весь список

Починаючи з 6 травня 2021 року, "червону" карантинну зону покине відразу три області - Харківська, Хмельницька та Чернігівська

5 травня 2021, 18:59
Поділіться публікацією:

Вперше за кілька останніх тижнів карантинне зонування в Україні дійсно показує позитивну динаміку щодо кількості ковідних хворих. Загальна статистика свідчить, що вже з четверга, 6 травня, в нашій країні залишиться лише три регіони, які знаходяться у "червоній" карантинній зоні.

У "червоній" зоні карантину залишиться лише три області: весь список

У "червоній" зоні карантину залишиться три області. Фото: Shutterstock

За інформацією міністра Кабміну Олега Немчинова, Хмельницьку і Харківську області чекає "перехід" відразу у "жовту" зону. Чернігівській же ще доведеться почекати на проміжному рівні — ця область "перефарбується" у "помаранчевий".

Таким чином найбільш напружена ситуація поки зберігається у трьох "червоних" регіонах — в Сумській, Запорізькій і Полтавській областях. Варто зазначити, що у регіонах з вищим рівнем епідеміологічної небезпеки забороняється робота багатьох установ.

Так, від обмежень страждає освіта (не враховуючи початкових класів і дитсадків), торгово-розважальні центри та інші "тематичні" організації, непродовольчі магазини та ринки. Також не дозволяється працювати спортивним закладам: фітнес-центрам, спортзалам, басейнам і т.п. Кафе і ресторани можуть тільки оформляти замовлення "на виніс" або працювати з доставкою. При цьому окремі з обмежень можуть варіюватися відповідно до рішень місцевих властей.

Згідно з повідомленням Міністерства охорони здоров'я, до "помаранчевої" зоні віднесуть Черкаську, Рівненську, Луганську, Дніпропетровську, Кіровоградську, Тернопільську, Донецьку, Волинську, Житомирську та Чернігівську області.

"Жовтим" кольором на "карантинному світлофорі" і найслабшими обмеженнями із 6 травня зможуть похвалитися жителі Херсонської, Львівської, Івано-Франківської, Харківської, Одеської, Закарпатської, Чернівецької, Миколаївської, Вінницької, Київської та Хмельницької областей.

Всього в Україні буде 12 "жовтих", 10 "помаранчевих" і тільки три "червоних" області.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чому, на думку епідеміолога Андрія Александріна, слід поспішати з переведенням тих чи інших областей у "жовту" чи "зелену" зону. Про загальні прогнози лікаря щодо коронавірусної пандемії в Україні читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, з якими труднощами можуть зіткнутися вітчизняні розробники протиковідної вакцини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини