Головна Новини Суспільство події В Херсоні підірвали авто ще одного колаборанта: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

В Херсоні підірвали авто ще одного колаборанта: що відомо

На окупованій територій продовжуються вибухи автомобілів колаборантів

24 червня 2022, 10:10
Поділіться публікацією:

Попередньо, в окупованому росіянами Херсоні, стався вибух — знищено автівку місцевого чоловіка, що співпрацював з окупантами. Про це повідомив в Телеграм-каналі Олексій Гончаренко.

В Херсоні підірвали авто ще одного колаборанта: що відомо

Фото Херсонська ОВА

"У Херсоні підірвали автомобіль одного з найвідоміших місцевих колаборантів – Дмитра Савлученка. За попередніми даними він загинув на місці", — написав нардеп.

Дмитро Савлученко, "керівник департаменту молоді та спорту окупаційної адміністрації", загинув на місці, розповів радник голови Херсонської військової адміністрації Сергій Хлань.

Раніше в місті партизани вже розправлялися з росіянами та колаборантами. Відомо про кілька випадків, серед них — про розстріл російських військових в одному з закладів відпочинку на Набережній. Тоді загинули двоє окупантів, один отримав поранення та був перевезений до Криму.

Повідомляється, що російські співробітники оперативного підрозділу збиралися поласувати шашликом та сиділи в кафе, коли українські партизани відкрили по них автоматну чергу.

Як писав портал "Коментарі", за словами генерального прокурора Ірини Венедіктової, наразі відкрито більше тисячі проваджень по статті 111 Кримінального кодексу "Державна зрада" та більше тисячі по статті 111-1 КК України "Колабораційна діяльність".

Оголошено про зраду більше 250 підозрюваним, з них 73 правоохоронці. У справах про зраду є кілька вироків суду, зокрема тим військовим, хто в 2014 році перейшов на бік росії й в 2022 потрапив в полон. Санкція статті 111 після змін до законодавства — довічне ув'язнення з конфіскацією майна, по статті 111-1 — максимальне покарання до 15 років.

Також ми писали, що депутатці Мелітополя та меру Куп'янська повідомили про підозру. Мова йде про депутатку Мелітопольської міськради Галину Данильченко та міського голову Куп’янська Геннадія Мацегору, який співпрацює з окупантами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини