Головна Новини Суспільство Кримінал Депутатці Мелітополя та меру Куп'янська повідомили про підозру: СБУ викриває колаборантів
commentss НОВИНИ Всі новини

Депутатці Мелітополя та меру Куп'янська повідомили про підозру: СБУ викриває колаборантів

СБУ повідомляє про викриття пособників ворога в Україні

14 березня 2022, 17:10
Поділіться публікацією:

Колаборантам та пособникам ворога в Україні правоохоронці оголошують підозри. Працівники СБУ продовжують виявляти пособників російських окупантів в різних областях та затримувати їх. Про це повідомляють в прес-службі Служби безпеки України.

Депутатці Мелітополя та меру Куп'янська повідомили про підозру: СБУ викриває колаборантів

Фото ілюстративне / Pixabay

Правоохоронці фіксують всі випадки співпраці з окупантами, адже це вважається державною зрадою. Відповідно до змін в кримінальному кодексі колаборантам загрожує довічне позбавлення волі.

Співпрацю з ворогом можуть класифікувати за статтями 109, 110, 111, 113, 258, 258-3, 258-5, 260, 263, 332-2, 345, 348, 437, 438 Кримінального кодексу України.

Вже оголошено підозру депутатці Мелітопольської міськради Галині Данильченко та тим, хто разом з нею співпрацюють з російськими окупантами. Також оголошено підозру в державній зраді меру Куп’янська Геннадію Мацегорі, який співпрацює з окупантами.

За минулу добу працівники Служби безпеки затримали п'ять російських колаборантів та засудженого "злодія в законі" Георгія Кіладзе, що має прізвисько "Гега Озургецький" та перебуває в санкційних списках Ради національної безпеки і оборони з 2019 року.

В Донецькій області затримано чотирьох осіб: пару в  Покровську та двох осіб в Краматорську. Усі вони передавали ворогу інформацію, яку той використовував для обстрілів та атак. Куратори затриманих перебували на території псевдореспубліки "ДНР".

У Закарпатській області затримано 24-річного киянина, що "працював" на окупантів у Берегівському районі, передаючи ворогу інформацію про пересування техніки ЗСУ.

У Вінницькій області затримали 10 дезертирів, що намагалися перетнути кордон й виїхати до Молдови.

Як повідомляв портал, Кремль вербує бойовиків для відправки в Україну. Росія виявилася повністю неготовою до такого повороту подій у війні проти України і тепер після величезних втрат мусить відновлювати людські ресурси за рахунок найманців.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини