Головна Новини Суспільство події Кремль вербує бойовиків для відправки в Україну: чому це наблизить кінець для самої Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль вербує бойовиків для відправки в Україну: чому це наблизить кінець для самої Росії

Росія виявилася повністю неготовою до такого повороту подій у війні проти України і тепер після величезних втрат мусить відновлювати людські ресурси за рахунок найманців

14 березня 2022, 17:00 comments1747
Поділіться публікацією:

За даними Генштаб ЗСУ, на території Сирії росіянами було відкрито центри вербування найманців для війни в Україні. Нібито завербовано понад тисячу людей, приблизно 400 з яких уже прибули до РФ. Поблизу українського кордону в Ростовській (РФ) та Гомельській (Білорусь) областях розгорнуто табори для їхнього розміщення та підготовки. Експерти проаналізували цю інформацію для видання "Коментарі".

Кремль вербує бойовиків для відправки в Україну: чому це наблизить кінець для самої Росії

Центри вербування найманців для війни в Україні. Фото: з відкритих джерел

Росію, яку побудував Путін – очікує глибокий процес денацифікації та демілітаризації

Нардеп V, VI та VII скликань, екс-заступник голови Радміну Автономної Республіки Крим, голова Всеукраїнського громадського руху "Сила права" Андрій Сенченко зазначає:

"У зв’язку з вербуванням росіянами сирійців для війни в Україні – нам треба звертатися до США. Не всі військові процеси в Сирії закінчені. І такі центри вербування можуть бути об'єктами для високоточних ударів, щоб припинити цей процес. До цього треба ставитися як до центрів вербування терористів. І тут у Штатів чітка політика – знищення. Отже, ці центри вербування мають бути знищені. У Штатах достатній флот стратегічних ударних безпілотників, які можуть це зробити".

Андрій Сенченко вважає, що РФ після цієї війни не лише втратить свої сфери впливу за кордоном, а й матиме зовсім інші географічні контури.

"Ще багато років, а то й десятиліть вона намагатиметься відновити свій імідж. Упевнений, що саме ця агресивна держава – Росія, яку побудував Путін – очікує на глибокий процес денацифікації та демілітаризації", – резюмує експерт.

Тепер усім уже зрозуміло, що саме Росія стоїть за всіма терористичними організаціями, включаючи Хезболлу та ІДІЛ

Заступник гендиректора телеканалу ATR, журналіст Айдер Муждабаєв упевнений: те, що Росія збирає зараз дешеве "гарматне м'ясо" – терористів з усіх куточків світу, зокрема підтягує власні терористичні (а зовсім не миротворчі) війська з Вірменії, Сирії тощо – підтверджує , що саме РФ є державою-терористом №1 у світі.

"На жаль, світ довго не бажав цього визнавати. Але тепер, гадаю, усім уже зрозуміло, що саме Росія стоїть за всіма терористичними організаціями, включаючи Хезболлу, ІДІЛ тощо. І щоб перемогти світовий тероризм, треба перемогти Росію, яка кришувала всі терористичні організації. Усі вони – просто підрозділи російських гібридних військ, – наголошує експерт. – Ну а те, що в Україну зараз тягнуть дурнів із Сирії, підтверджує також, що Путін боїться проводити мобілізацію росіян. Розуміє, що це пришвидшить кінець – і його самого, і РФ".

Звісно, Росія, відтягуючи в Україну всі свої та чужі сили, включаючи "вагнерівців", що виводяться з "гарячих точок", тих же сирійців і так далі, послаблює свої позиції в країнах, де думала їх посилити, зазначає Айдер Муждабаєв.

"Але їй зараз не до того. Ми є свідками агонії імперії. Яка приречена. Як і всі, хто на її боці, – наголошує експерт. – Показово, що хоч як тиснув Путін на Лукашенка, намагаючись втягнути у війну і Білорусь, той йому, схоже, пояснив: білоруські дивізії просто одразу здадуться. І, можливо, воюватимуть уже на боці України. У результаті Росія кинулася зіскребати на цю війну бодай сирійських терористів. Це зовсім дно. Говори про абсолютну моральну поразку Путіна. Він розуміє, що його солдати дедалі менше хочуть помирати в Україні. І намагається скупити хоч якийсь зброд, кинувши його туди, де навіть елітні російські війська зазнають поразки. Араби, що з ними їдуть сюди на забій. Окей, буде більше добрив".

Можливості агресора явно закінчуються

За словами голови правління неурядової організації "Майдан закордонних справ", члена політради парії "Сила та Честь" Олега Бєлоколоса, розпочавши широкомасштабний наступ на Україну, Кремль не врахував не лише те, що проти нього підніметься весь український народ, а й явно не розрахував свої ресурси.

"Можливості агресора явно закінчуються. Вже сьогодні армії загарбників не вистачає техніки, озброєнь та людських ресурсів. Витратні геополітичні проекти Москви в Євразії, Сирії, Африці та Латинській Америці теж, мабуть, наближаються до свого безславного кінця. Зокрема, Мінськ вже просить про "реструктуризацію кредитної заборгованості за державними кредитами уряду та фінансових інститутів Росії". У найближчій перспективі очікується суттєве скорочення обсягів як експорту, так і імпорту", – зазначає експерт.

Олег Бєлоколос не сумнівається, що клієнти Кремля по всьому світу перебувають у явній розгубленості – і дуже скоро почнуть змінювати свою проросійську орієнтацію.

"Мрії ж про створення глобального антидемократичного альянсу випаровуються з кожним новим повідомленням про падіння курсу рубля і результати іноземних компаній з Росії", — резюмує експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у МВС розповіли, яке головне завдання поставлене Кремлем перед окупантами на найближчі 2-3 тижні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини