Головна Новини Суспільство події В Чорнобилі відкрили нове сховище ядерного палива
commentss НОВИНИ Всі новини

В Чорнобилі відкрили нове сховище ядерного палива

Зеленський планує поступово перетворювати Чорнобиль на "територію відродження"

26 квітня 2021, 15:14
Поділіться публікацією:

26-го квітня, в день 35-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС Президент України Володимир Зеленський вручив ліцензію на експлуатацію сучасного сховища для відпрацьованого ядерного палива "СВЯП-2". Про це повідомляється на офіційній сторінці Офісу Президента України в Facebook.

В Чорнобилі відкрили нове сховище ядерного палива

Володимир Зеленський - фото: Офіс Президента

За його словами, новий об'єкт має строк придатності до 100 років.

"Це спільний проект України та її міжнародних партнерів, реалізація якого тривала понад 10 років. Це, дійсно, знаковий крок для безпеки в Україні, безпекти в Європі та й цілому світі", — заявив президент.

Окрім цього Зеленський додав, що має на меті трансформувати "територію відчуження" на "територію відродження" та закласти в історію Чорнобиля науково-просвітницький зміст.


Нагадаємо, що 26-го квітня 2021-го року Державний архів Служби безпеки України опублікував секретні документи КДБ та маловідомі факти стосовно вибуху на Чорнобильській АЕС, що приховувалися радянською владою. Також Міністерство охорони здоров’я затвердило регламент проведення йодної профілактики в разі виникнення радіаційної аварії.

"Коментарі" повідомляли, що покинутий людьми через страшну аварію на АЕС місто Чорнобиль хочуть повернути до життя, розвиваючи там туризм. Крім того, його хочуть перетворити в місце переосмислення і пам'яті. Так, Державне агентство розвитку туризму, Міністерство захисту навколишнього середовища і природних ресурсів, Міністерство культури та інформаційної політики й Державне агентство з управління зоною відчуження уклали меморандум про співпрацю для створення сприятливих умов розвитку туризму у Чорнобилі. Детальніша інформація тут.







 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини