Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ розробили план дій у разі нової атомної катастрофи
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ розробили план дій у разі нової атомної катастрофи

МОЗ приурочило проект до 35-ї річниці Чорнобильської трагедії

26 квітня 2021, 13:50
Поділіться публікацією:

Міністерство охорони здоров’я затвердило регламент проведення йодної профілактики у разі виникнення радіаційної аварії. Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на своїй сторінці у Facebook. 

У МОЗ розробили план дій у разі нової атомної катастрофи

Радіація - фото з відкритих джерел

За його словами, такий план розроблений для зменшення радіаційного опромінення щитоподібної залози серед цивільного населення в разі несподіваного викиду радіації. 

"Йодна профілактика належить до термінових заходів спрямованих на запобігання негативного впливу ранньої фази радіаційної аварії. Вона полягає в застосуванні препаратів стабільного йоду", повідомив Ляшко.

Проте, лікар зазначив, що такі заходи будуть ефективними лише у випадку застосування їх впродовж перших шести годин після поглинання радіоактивних ізотопів йоду щитоподібною залозою.

Нагадаємо, що Україна планує додати Чорнобильську зону в список світової спадщини ЮНЕСКО.

Додамо, що на Закарпатті виробляють наливку "Атомік", яка робиться на основі яблук. Все б нічого, якби не одна деталь — ці фрукти вирощені в зоні відчуження. незвичайну наливку випускає підприємство "Перша закарпатська палинчарня". Крім яблук із зони відчуження, для виробництва використовується також і вода з Юрського водоносного горизонту, який проходить в зоні ЧАЕС. На пляшці спиртного напою є позначка, що це Чорнобильська яблучна наливка. Детальніше прочитати про напій та переглянути фото можна в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляли, що покинутий людьми через страшної аварії на АЕС місто Чорнобиль хочуть повернути до життя, розвиваючи там туризм. Крім того, його хочуть перетворити в місце переосмислення і пам'яті. Так, Державне агентство розвитку туризму, Міністерство захисту навколишнього середовища і природних ресурсів, Міністерство культури та інформаційної політики, і Державне агентство з управління зоною відчуження уклали меморандум про співпрацю для створення сприятливих умов розвитку туризму в Чорнобилі. Детальніша інформація тут.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини