Головна Новини Суспільство події Україна хоче внести Чорнобильську зону в список ЮНЕСКО
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна хоче внести Чорнобильську зону в список ЮНЕСКО

Чорнобильська зона - унікальна пам'ятка не тільки для України, а й для всього світу

23 квітня 2021, 11:25
Поділіться публікацією:

Україна планує додати Чорнобильську зону до списку світової спадщини ЮНЕСКО. Дану інформацію повідомив міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко, передає видання Reuters.

Україна хоче внести Чорнобильську зону в список ЮНЕСКО

Чорнобильську зону можуть внести в список ЮНЕСКО - деталі. Фото: kiyavia.com

Проте міністр додав, що перед тим, як відправляти заявку в ООН, потрібно включити цю територію в національний список культурної та історичної спадщини.

Олександр Ткаченко переконує, що таке рішення стане важливим кроком до того, щоб зробити Чорнобиль унікальною пам'яткою. Окрім того, ця територія важлива не тільки для України, а й для іншого світу.

"Важливість Чорнобильської зони лежить далеко за межами України...Мова йде не тільки про вшанування пам'яті, а й про історію і права людей", — підкреслює Олександр Ткаченко.

Нагадаємо, що на Закарпатті виробляють наливку "Атомік", яка робиться на основі яблук. Все б нічого, якби не одна деталь — ці фрукти вирощені в зоні відчуження. незвичайну наливку випускає підприємство "Перша закарпатська палинчарня". Крім яблук із зони відчуження, для виробництва використовується також і вода з Юрського водоносного горизонту, який проходить в зоні ЧАЕС. На пляшці спиртного напою є позначка, що це Чорнобильська яблучна наливка. Детальніше прочитати про напій та переглянути фото можна в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що покинутий людьми через страшної аварії на АЕС місто Чорнобиль хочуть повернути до життя, розвиваючи там туризм. Крім того, його хочуть перетворити в місце переосмислення і пам'яті. Так, Державне агентство розвитку туризму, Міністерство захисту навколишнього середовища і природних ресурсів, Міністерство культури та інформаційної політики, і Державне агентство з управління зоною відчуження уклали меморандум про співпрацю для створення сприятливих умов розвитку туризму в Чорнобилі. Детальніша інформація тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Роман

23 квітня 2021, 11:13

Куда не кинь, в новостях слышно.... Украина постоянно что-то хочет.... А по факту ничего не может, окромя какой-то незначущей хрени.


Новини