Головна Новини Суспільство події В Африці народилось рідкісне рожеве слоненя (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

В Африці народилось рідкісне рожеве слоненя (ФОТО)

В Національному парку у Південній Африці народився рожевий слон. Така особливість тварини пов'язана з альбінізмом.

5 березня 2024, 13:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В Національному парку Крюгера у Південно-Африканській Республіці народилось надзвичайно рідкісне рожеве слоненя. Колір забарвлення зумовлений альбінізмом, що трапляється лише один раз на 10 тис. новонароджених африканських слонів.

В Африці народилось рідкісне рожеве слоненя (ФОТО)

В Африці народився слон рожевого кольору. Фото з відкритих джерел

Південноафриканський туроператор Тео Потгітер зазначає, що під час сафарі туристи найчастіше хочуть побачити слонів у дикій природі. Однак цього разу Потгітер став свідком рідкісного випадку. Йому вдалось побачити рожевого слона, який грався у воді.

"Альбінізм в африканських слонів зустрічається набагато рідше, ніж в азійських слонів. За оцінками, 1 з 10 тис. народжень призведе до народження слона-альбіноса", – пояснює унікальність знахідки Потгітер.

Працівники Національного парку Крюгера вказують, що хоча тварини з альбінізмом можуть вести здорове життя, однак існують і незручні моменти. Зокрема це стосується впливу сильного африканського сонця, а також того, що слона-альбіноса може відкинути його стадо. На щастя зі знайденим у Південній Африці рожевим слоном цього не відбулось, і він грався у воді поблизу стада.

В Африці народилось рідкісне рожеве слоненя (ФОТО) - фото 2

Іншими небезпеками для альбіноса можуть стати хижаки, яким легше помітити слоненя. Однак найбільшою небезпекою для рожевого слона є люди. За африканськими та деякими іншими повір’ями частини тіла слона-альбіноса можуть мати цілющі властивості. Це зумовлює підвищену ціну на тварину. Через свій колір шкіри рожеві слони часто стають жертвами браконьєрства, тому співробітники Національного парку в ПАР не повідомляють точне місце знаходження слона-альбіноса.

В Африці народилось рідкісне рожеве слоненя (ФОТО) - фото 3

Загальна популяція слонів в Африці сягає менш як 300 тис. особин, а востаннє народження рожевого слона зафіксували в Кенії у 2019 році.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Кенії посуха вбила понад 200 слонів, 500 антилоп та ще сотні інших тварин.

Також "Коментарі" писали, що в Індії випустили на волю голуба-шпигуна, який провів за ґратами вісім місяців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини