Головна Новини Суспільство Екологія В Кенії посуха вбила понад 200 слонів, 500 антилоп та ще сотні інших тварин
commentss НОВИНИ Всі новини

В Кенії посуха вбила понад 200 слонів, 500 антилоп та ще сотні інших тварин

Через аномальні умови в Кенії загинула велика кількість диких тварин.

4 листопада 2022, 14:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр туризму Кенії Пеніна Малонза повідомила, що в період з лютого по жовтень загинуло 205 слонів та ще велика кількість інших тварин через посуху. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на  інформаційну агенцію Reuters.

В Кенії посуха вбила понад 200 слонів, 500 антилоп та ще сотні інших тварин

Слон та антилопи. Фото з відкритих джерел

За свідченями Пеніни Малонзи Східна Африка наразі переживає найбільшу посуху за останні 40 років. Міністр туризму заявила, що посуха стає меншою. В Кенії почали випадати дощі, але, попри це їх кількість менша ніж середньорічні показники для цього періоду. Таким чином загроза в регіоні залишається високою.

"Посуха спричинила загибель диких тварин... через виснаження продовольчих ресурсів, а також нестачу води", — сказала на прес-конференції Малонза.

Малонза стверджує, що в Кенії від посухи постраждало щонайменше 14 видів тварин. За її даними за десять місяців аномальної посухи в країні загинуло 205 слонів, 512 антилоп гну, 381 зебра, 51 буйвол та 12 жирафів. Окрім того, було зафіксовано 49 смертей зебр Греві, що знаходяться на межі повного вимирання.

Частина з загиблих тварин перебувала в національних парках країни, які є одним з найбільших туристичних центрів Кенії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про п'ять країн в яких найкраще пережити глобальні зміни клімату. На першому місці в рейтингу британських вчених опинилась Нова Зеландія.

Також "Коментарі" писали про сина президента Уганди, який запропонував понад 100 корів за італійську лідерку Джорджу Мелоні. Окрім того, Мухузі Кайнеругаба пригрозив Італії нападом на Рим, якщо Мелоні не погодиться на його пропозицію. За це президент Уганди звільнив свого сина з управління військами країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини