Головна Новини Суспільство події В Індії випустили на волю голуба-шпигуна, який провів за ґратами вісім місяців
commentss НОВИНИ Всі новини

В Індії випустили на волю голуба-шпигуна, який провів за ґратами вісім місяців

В Індії стався курйозний випадок, коли поліція спіймала голуба, якого вважала китайським шпигуном.

4 березня 2024, 17:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У 2023 році в Індії спіймали голуба з загадковими написами на крилах та чипом на лапах. Поліція вирішила, що це голуб-шпигун та відправила його за ґрати. Після восьми місяців ув’язнення та завдяки зоозахисникам птаха виправдали та відпустили на волю.

В Індії випустили на волю голуба-шпигуна, який провів за ґратами вісім місяців

В Індії спіймали голуба та протримали його за ґратами вісім місяців. Фото з відкритих джерел

У травні минулого року індійська поліція в порту Мумбаї помітила незвичного голуба. Він мав малюнки зеленою фарбою на одному крилі, а на іншому – червоною, які нагадували китайські ієрогліфи. Крім того, голуб мав два кільця на ногах, а на одному з них був встановлений чип. Індійські поліцейські повідомили про знахідку вищому керівництву та запідозрили пташку в тому, що це міг бути китайський шпигун.

Згодом слідчі за допомогою чипу встановили, що голуб був з Тайваню та потрапив до Індії на кораблі. Попри те, що голуб, ймовірно, не був китайським шпигуном поліція не відпускала птаха та перевела його у місцеву лікарню для тварин.

Після того, як голуба-шпигуна було виправдано, зоозахисні організації відреагували на курйозний випадок арешту тварини та закликали випустити голуба через жорстоке поводження з ним. Через вісім місяців після затримання голуб все ж таки вийшов на свободу.

Цікаво, що це не перший курйозний випадок, коли в Індії затримують голуба з підозрою у шпигунстві. У 2020 році індійська поліція спіймала голуба у регіоні Кашмір поблизу з кордоном з Пакистаном, вважаючи, що він є шпигуном сусідньої країни. Згодом з’ясувалось, що голуб подолав мілітаризовану зону між країнами, однак належить звичайному пакистанському рибалці.

Крім того, у 2016 році спецслужби взяли під варту голуба, коли знайшли у нього записку з погрозами прем’єр-міністру Індії Нарендра Моді.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський "кит-шпигун" на ім'я Гвалдімір наблизився до норвезького міста.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини