Головна Новини Суспільство події Уряд прийняв рішення щодо карантину в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд прийняв рішення щодо карантину в Україні

Кабінет міністрів України продовжив загальнонаціональний карантин до 30 червня

21 квітня 2021, 13:15
Поділіться публікацією:

В Україні подовжено загальнонаціональний карантин, уряд вирішив продовжити до 30 червня режим надзвичайної ситуації. Про це повідомив прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

Уряд прийняв рішення щодо карантину в Україні

Карантин в Україні. Фото з відкритих джерел

Як пояснив Шмигаль, надзвичайна ситуація насамперед стосується органів державної влади та їх постійної готовності щодо протидії пандемії.

"Водночас це ще одне нагадування всім українцям, що ми маємо залишатися обачними та обережними. Адже від цього залежить здоров’я та життя наших близьких", — зауважив прем‘єр-міністр.

За його словами, особливо таку обачність та свідоме ставлення українці мають показати в період травневих свят та Великодня.

"У ці дні ми закликаємо людей залишатися вдома", — йдеться у повідомленні глави уряду.

Шмигаль зазначив, що масові скупчення людей на Великдень можуть призвести до нової хвилі захворюваності. Глава Кабміну впевнений, що лише обережність, дотримання протиепідемічних правил та вакцинація зможуть зупинити вірус.

Нагадаємо, заступник голови МОЗу Віктор Ляшко повідомив, до яких обмежень в Україні готуватися під час свят у травні 2021 року. За його словами, необхідно максимально унеможливити великі скупчення людей під час свят. Саме це може запобігти новому спалаху коронавірусу.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", глава МОЗ Максим Степанов заявив, що після Великодня 2021 року в Україні може відбутися новий сплеск епідемії коронавірусу. За словами міністра, Україна пройшла пік захворюваності на коронавірус. І в поточний момент динаміка заражень йде на спад. Однак в Міністерстві охорони здоров'я заявили, що розслаблятися зарано.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Жека Лис

21 квітня 2021, 17:06

А как насчет отмены коммуналки и налогов в период карантина и чс?


Новини