Головна Новини Суспільство події Чи буде локдаун на Великдень в Україні: у МОЗі зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи буде локдаун на Великдень в Україні: у МОЗі зробили заяву

Заступник голови МОЗу Віктор Ляшко повідомив, до яких обмежень в Україні готуватися під час свят у травні 2021 року

20 квітня 2021, 19:43
Поділіться публікацією:

В Україні не планують запроваджувати локдаун на великодні й травневі свята. Про це сказав головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко в ефірі телеканалу "1+1".

Чи буде локдаун на Великдень в Україні: у МОЗі зробили заяву

Великдень. Фото з відкритих джерел

За його словами, необхідно максимально унеможливити великі скупчення людей під час свят. Саме це може запобігти новому спалаху коронавірусу.

Ляшко зауважив, що наразі в Україні спостерігається стабілізація захворюваності.

"Травневі та великодні свята – масова міграція людей, будуть святкування у храмах. Ключове питання у тому, як достукатися до всіх, що ми перебуваємо у пандемії й що дотримання карантинних норм необхідне", – сказав головний санлікар.

МОЗ буде проводити роз’яснювальну роботу з Всеукраїнською радою церков щодо проведення служб у храмах відповідно до протиепідемічних норм.

Ляшко зазначив, що тривають переговори з представниками церков про максимально безпечне святкування цього року. Як варіант розглядається скорочення кількості святкових літургій.

Крім того, МОЗ пропонує літнім людям і тим, у кого є хронічні захворювання, не відвідувати храми. Наприклад, на освячення може піти хтось один із родини.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що будь-яких спеціальних обмежень під час святкування Великодня в Україні у 2021 році поки що вводити не планують.

За словами міністра, українці в період великодніх і травневих свят повинні дотримуватися тих карантинних правил, які вже діють у державі.

Як повідомляв портал "Коментарі" раніше, українці в очікуванні великодніх і травневих свят традиційно готуються до стрибків цін. Експерт перелічив продукти, які можуть подорожчати напередодні Великодня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини