Головна Новини Суспільство події Уповноважений розповів, скільки українців вважаються зниклими безвісти
commentss НОВИНИ Всі новини

Уповноважений розповів, скільки українців вважаються зниклими безвісти

Уповноважений повідомив, що до реєстру зниклих безвісти внесли інформацію про більш ніж 24 тис. осіб

12 липня 2023, 12:25
Поділіться публікацією:

До Єдиного реєстру зниклих безвісти внесли дані про більш ніж 24 тис. осіб, з них про приблизно 7 тисяч поки немає жодної інформації. Як передає портал "Коментарі", про це під час прес-конференції заявив уповноважений з питань осіб, які зникли безвісти за особливих обставин Олег Котенко.

Уповноважений розповів, скільки українців вважаються зниклими безвісти

Зниклі безвісти. Фото: із відкритих джерел

"У реєстрі безвісти зниклих, який було відкрито на початку травня, на сьогодні (Ред. – 12 липня) внесено понад 24 тис. осіб" – зазначив Котенко.

За його словами, понад 8 тис. людей було знайдено, з яких 60% живі і перебувають або перебували в полоні. Крім того, є інформація про майже 8 тис. осіб, про які відомо ймовірне місце їхнього перебування або місце загибелі. Але ця інформація ще потребує підтвердження.

У той же час уповноважений визнав, що пошуки поки що не привели ні до чого позитивного і поки немає жодної інформації про приблизно 7 тис. зниклих безвісти.

Олег Котенко також розповів, що досі продовжуються пошуки понад 300 осіб, про які нічого невідомо ще, починаючи з 2014 року.

Читайте також на порталі "Коментарі" — українські наступальні дії тривають уже понад місяць. Зіткнувшись із масою перешкод, неспішно, але неухильно ЗСУ просуваються вперед. Що можна сказати про ситуацію на полях битв (військових і не лише), про дипломатичну та інформаційну складову нашого контрнаступу на даний момент? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – пік українського контрнаступу ще не настав, але у перші дні контрнаступних операцій ЗСУ втратили багатьох бійців. Про це розповіли українські військові, які брали участь у наступі, в інтерв'ю газеті "Wall Street Journal".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини