Головна Новини Суспільство події Укрзалізниця планує підвищувати ціни на квитки
commentss НОВИНИ Всі новини

Укрзалізниця планує підвищувати ціни на квитки

Починаючи з березня 2021 року Укрзалізниця планує підвищити тарифи на перевезення пасажирів

10 грудня 2020, 14:23
Поділіться публікацією:

Після підвищення тарифів ціни на квитки щомісяця будуть рости на 2%. Про це акціонерне товариство (АТ) повідомляє у своїй фінансовій звітності. До слова, з 1 березня 2020 року Укрзалізниця також почала поступово  підіймати  вартість квитків на 2%, щоб до кінця року збільшити її на 22%.

Укрзалізниця планує підвищувати ціни на квитки

ФОТО: З відкритих джерел

Після нововведень прогнозується збільшення доходів. Сума становитиме понад 7,5 млрд гривень, а це на 43,6% вище плану на цей рік.  Очікуваний підсумок цього року у 2 рази менше нового очікуваного доходу у 2021-му.

У фінансовому плані АО зазначено, що у 2021 році прибуток Укрзалізниці повинен збільшитися на 5,4%. В такому випадку сума до вирахування витрат по виплаті відсотків і податків повинна скласти 19,1 млрд грн. Відзначається, що вантажоперевезення у 2021-му принесуть дохід на 5,2% в порівнянні з планом на поточний рік. За цими розрахунками сума повинна скласти 72 млрд гривень.

Капітальні інвестиції повинні підвищитися 27,2 млрд грн, а це трохи більше, ніж у 2 рази. Ці гроші будуть поділені на 4 частини. Понад 7 млрд гривень піде на капітальне будівництво, 8,5 мільярда буде витрачено на покупку основних засобів. Далі піде їх модернізація, на яку буде віддано 5,8 млрд гривень. Четверта частина грошей піде на капітальний ремонт. Сума капремонту складе 5,2 млрд гривень.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" писав про те, що в Україні пустять додаткові поїзди на зимові свята, а також про те, що "Укрзалізниця" відновлює рух ще одного поїзда в західному напрямку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини