Головна Новини Суспільство події "Укренерго" спростовує фейки, що поширюються в соцмережах
commentss НОВИНИ Всі новини

"Укренерго" спростовує фейки, що поширюються в соцмережах

Українців просять довіряти лише офіційними джерелам

24 лютого 2022, 23:21
Поділіться публікацією:

В соціальних мережах поширюються фейкові повідомлення серед громадян про те, що українці мають о 23:30 вимикати електроприлади в помешканнях для начебто для підключення енергомережі до європейської. Така інформація не достовірна. Про це повідомляють в прес-службі НЕК "Укренерго".

"Укренерго" спростовує фейки, що поширюються в соцмережах

Фото ілюстративне / Pixabay

Заклики про вимкнення електричних приладів поширюються з метою дезінформації  та для удару по українській енергосистемі.

"Укренерго офіційно спростовує інформацію та заявляє, що енергосистема держави працює в нормальному режимі та буде працювати надалі. Нічого вимикати не потрібно. Ніхто не підключається нікуди вночі. Споживайте відповідально та не реагуйте на провокації ворога", — наголосили в заяві.

Також на сторінці повідомляють, що НЕК "Укренерго" у повному обсязі провело заходи, передбачені на 24 лютого програмою випробувань роботи енергосистеми України в ізольованому режимі, що проходять в рамках підготовки до синхронізації з ENTSO-E.

Станом на 20:00 в енергосистемі працює 13 з 15 енергоблоків АЕС, через відсутність палива не працюють три енергоблоки ТЕЦ і два ТЕС.
У вугільний склад Трипільська ТЕС влучив снаряд, при цьому станція продовжує нести навантаження 203 МВт. Із Каховською ГЕС та Чорнобильською АЕС втрачено зв’язок. Відключено після пошкодження ПЛ 330 кВ Ніжин-Конотоп, однак це не призвело до відключень споживачів.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Україні енергосистема працює стабільно, частота підтримується на рівні 50 Гц. Об'єкти великої генерації, окрім Луганської ТЕС, працюють у штатному режимі. Зазначається, що пошкоджено ПЛ Трипільська ТЕС – Новокиївська, одночасно видача потужності Трипільської ТЕС здійснюється у повному обсязі (209 МВт).

Раніше ми писали, що Планується, що відключення України від мереж Білорусії та Росії, а також Бурштинського енергоострова від Європи відбудеться 24 лютого, такий тест роботи в ізоляції має тривати не менше трьох днів. Однак наразі про проведення тесту чи відтермінування інформації немає.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини