Головна Новини Суспільство події Як працюють в Україні енергетичні об'єкти: що пошкоджено
commentss НОВИНИ Всі новини

Як працюють в Україні енергетичні об'єкти: що пошкоджено

Міністерство енергетики України звітувало з приводу роботи енергетичних об'єктів у країні: що пошкоджено

24 лютого 2022, 20:35 comments1386
Поділіться публікацією:

В Україні енергосистема працює стабільно, частота підтримується на рівні 50 Гц. Про це на офіційній сторінці у Facebook повідомило Міністерство енергетики України.

Як працюють в Україні енергетичні об'єкти: що пошкоджено

Як працюю в Україні енергетичні об'єкти (фото з відкритих джерел)

За даними відомства, у четвер 24 лютого з 7:00 ранку до 16:20 рівень споживання в енергосистемі знизився з 18,3 ГВт до 15,8 ГВт. Зараз рівень споживання починає зростати перед вечірнім піком: на 17:00 – 16,1 ГВт. При цьому навантаження АЕС складає 10,98 ГВт, ТЕС – 3,3 ГВт, ГЕС – 1,39 ГВт.

Об'єкти великої генерації, окрім Луганської ТЕС, працюють у штатному режимі. Трипільська ТЕС, попри вибух біля станції та пошкодження високовольтної лінії, зараз працює двома блоками (№1 та №4), із сумарним навантаженням 203 МВт.

Зазначається, що пошкоджено ПЛ Трипільська ТЕС – Новокиївська, одночасно видача потужності Трипільської ТЕС здійснюється у повному обсязі (209 МВт).

У розподільній мережі ТОВ "Луганське енергооб'єднання" о 7-й ранку відключено дією захисту через пошкодження ПЛ 35кВ Верхня Типлівська – Гребля, о 8-й відключено ПЛ 35кВ Райгородська-Щастя.

В мережі АТ "ДТЕК Одеські електромережі" в Одесі евакуйовано персонал диспетчерської служби через вибух. Диспетчерська служба Бахмутського РЦОМ евакуйована у зв’язку з бойовими діями.

З 8:56 по 13:38 через значно знижений рівень споживання в енергосистемі віддано команди на розвантаження ВДЕ (через СКО ВДЕ) загалом на 897 МВт, а також команди на розвантаження ВДЕ по операційній безпеці. Станом на 17-ту годину навантаження ВДЕ складало 80 МВт.

Захоплену окупантами Каховську ГЕС відключено від системи.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що США та ЄС мають допомогти Україні підвищити енергетичну безпеку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини