Головна Новини Суспільство події Україну чекає ще одна хвиля тепла: синоптик озвучив прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Україну чекає ще одна хвиля тепла: синоптик озвучив прогноз

Погоду, що нагадуватиме літню, українцям можна очікувати з 19-20 вересня

16 вересня 2021, 16:28
Поділіться публікацією:

Українців може очікувати ще одна хвиля потепління у третій декаді вересня. Згідно з прогнозом директора Укргідрометцентру Миколи Кульбіди, температура повітря підвищиться, починаючи з 19-20 вересня. Про це пише OBOZREVATEL з посиланням на інтерв'ю фахівця виданню "РБК-Україна".

Україну чекає ще одна хвиля тепла: синоптик озвучив прогноз

Україна чекає ще одна хвиля тепла: синоптик озвучив прогноз - фото з відкритих джерел

За словами синоптика, такого терміну як "бабине літо" офіційно немає. Зазвичай під цим висловлюванням розуміють спокійні, теплі дні з відсутністю опадів, а також поривів вітру.

Кульбіда зазначив, що таку погоду, що нагадуватиме літню, українцям можна очікувати з 19-20 вересня. Тоді стовпчики термометрів коливатимуться в межах від +15 до +20 градусів. Потім же температура повітря знову знизиться, а далі погодні умови знову порадують мешканців країни.

Фахівець також додав, що сподіватися на занадто теплу погоду українцям не варто, оскільки наближається зима і кожного разу теплих днів стає все менше, а температура повітря при цьому знижується.                          

За словами синоптика Наталки Діденко, починаючи з суботи-неділі (18-19 вересня) кількість опадів у країні почне збільшуватися. Поки що, стверджує фахівець, дощі ще не зважилися "порушити вересневу синоптичну ідилію".

Раніше в матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що глобальне потепління не оминуло й нашої країни. Вчені зазначають, що після кількох років в Україні помітно зросла середньорічна температура. Фахівці схвильовані, адже такі погодні зміни можуть стати результатом того, що вже за два десятиліття в Україні може не бути зими.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини