Головна Новини Суспільство події Український словник назвав слово року: воно пов’язане з війною
commentss НОВИНИ Всі новини

Український словник назвав слово року: воно пов’язане з війною

Словник сучасної мови "Мислово" обрав слово, яке у 2023 році перебувало у центрі уваги в Україні.

7 січня 2024, 08:33
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Словник сленгу та сучасної української мови "Мислово" проголосив слово 2023 року. Цьогоріч більшість слів претендентів були пов’язані з війною, але словом 2023 року стало "мобілізація".

Український словник назвав слово року: воно пов’язане з війною

Мобілізація - слово року в Україні. Фото з відкритих джерел

Як пише український словник "Мислово" термін "мобілізація" перебував у центрі суспільних дискусій впродовж року, а особливо популярним стало у грудні. Саме тоді урядовці внесли новий законопроєкт про мобілізацію до парламенту.

Другим у списку претендентів на слово року у 2023 році стало слово "контрнаступ", яке було особливо популярне в першій половині року. Також у список претендентів на слово року від словника сучасної української мови "Мислово" потрапили: яйця по 17 гривень, ухилянт, блокада, конфлікт, позиційна війна, літо в Криму та дрон.

У список претендентів також потрапило слово ШІ, тобто штучний інтелект. Це було єдине слово, яке не пов’язано на пряму з війною. Однак, штучний інтелект також застосовується у військовій справі.

Нагадаємо, що у 2022 році за версією словника "Мислово" словом року стало "русский военный корабль, иди на х*й", у 2021 – вакцина, 2020 – коронавірус, 2019 – диджиталізація, 2018 – томос, 2017 – безвіз, 2016 – корупція.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український військовий відповів на ідею провести жеребкування або лотерею для мобілізації в Україні.

Також "Коментарі" писали, що в ЗСУ пояснили ситуацію щодо видачі повісток на блокпостах. Представник Сухопутних військ заявив, що в Україні не відбувається процесу посилення мобілізації, а лише проходять "заходи оповіщення".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

7 січня 2024, 09:52

Популярне серед смердів? В нас не тільки ховаються від мобілізації корумповані чиновники. В нас 30000 попів без сплати податків. Сказали б, що починають платити податки під час такої війни. Вони не хвилюються за духовно віджати московські попівні якщо ворог переможе. Їм просто байдуже за Україну. Вони знають, що юдейський Бог повністю став на сторону ворога. Мільйонні армії байдужих паразитів 5ї колони з великими статками і пільгами, захмарними зарплатами і пенсіями. Тому й програли.


Новини