Головна Новини Суспільство події Українські синоптики оприлюднили прогноз на жовтень: що буде з погодою в країні
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські синоптики оприлюднили прогноз на жовтень: що буде з погодою в країні

У 2023 році жовтень в Україні буде теплішим за норму.

2 жовтня 2023, 20:40
Поділіться публікацією:

В цьому  році жовтень в українських регіонах  видасться  теплішим, ніж  раніше, так само кількість дощів очікувано не виходитиме  за межі  кліматичної норми. Про це  йдеться в прогнозі Українського гідрометцентру.

Українські синоптики оприлюднили прогноз на жовтень: що буде з погодою в країні

Погода в жовтні (фото з відкритих джерел)

Важливо, що як стверджують синоптики,  кількість опадів в жовтні  очікувана  на рівні 31-67 мм, а в Карпатах місцями 77-101 мм, що не перевищує  норму.

"Середня місячна температура передбачається 7-13° тепла, що на 1-1,5° вище за норму", — прогнозують представники Укргідрометцентру.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, якою буде зима 2024 в УкраїніПогода в  українських регіонах після  сонячних днів у вересні, раптово стане холоднішою вже на початку  жовтня. За прогнозом народного синоптика  Станіслава  Щедріна, в українські регіони  прийдуть ранні заморозки, а зима видасться  холодною. За його прогнозами, перший сніг в  українських регіонах можливо  чекати вже з приходом другого місяця осені.

Нинішня зима, за його словами, буде досить холодною і сніжною. Особливо у другій половині січня — на початку лютого, коли температура місцями опускатиметься нижче -25 градусів Цельсія, за винятком південних областей. Але такі теплі зими, як попередня, однозначно будуть повторюватися – це питання часу. Разом з тим, зима хоч і буде сніжною і морозною, але періодами, чергуючи морози і відлиги.

Також "Коментарі" повідомляли про те, що метеорологи дали перші прогнози на зиму 2024. В Тихому океані все більше розвивається таке явище як Ель-Ніньйо, що збільшує температуру на планеті та викликає хвилі спеки. Проте фахівці ресурсу прогнозу погоди Severe Weather Europe вважають, що на нашому континенті погода буде зовсім інакшою ніж в попередні роки.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини