Головна Новини Суспільство події Якою буде зима 2024: метеорологи дали перші прогнози
commentss НОВИНИ Всі новини

Якою буде зима 2024: метеорологи дали перші прогнози

Метеорологи очікують, що зима на нашому континенті буде зовсім іншою ніж в попередні роки.

4 вересня 2023, 11:05 comments9308
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В Тихому океані все більше розвивається таке явище як Ель-Ніньйо, що збільшує температуру на планеті та викликає хвилі спеки. Проте фахівці ресурсу прогнозу погоди Severe Weather Europe вважають, що на нашому континенті погода буде зовсім інакшою ніж в попередні роки.

Якою буде зима 2024: метеорологи дали перші прогнози

Метеорологи дали перші прогнози на зиму 2024. Фото з відкритих джерел

Історичні спостереження свідчать, що у період Ель-Ніньйо в Європі спостерігаються доволі різна температура. Наприклад над Скандинавією можуть бути часті та великі хвилі холоду, а Балкани в той час охоплює тепло. Україна знаходить на межі цих двох явищ, що викликає дуже мінливу погоду.

На основі історичних метеорологічних даних щодо Ель-Ніньйо аналітики Severe Weather Europe склали перший прогноз погоди на період із грудня 2023 року по лютий 2024 року. Очікується, що на півдні Європи та в її західній частині температура буде вище середнього, тоді як в Україні, країнах Балтії та у Великій Британії будуть типові температури для зими. Цьому сприятимуть повітряні маси, що йтимуть з півночі. Це означає, що в Україні будуть періоди зі справжньою, холодною зимою, яких останніми роками було дуже мало.

 Якою буде зима 2024: метеорологи дали перші прогнози - фото 2

Також Severe Weather Europe спрогнозували кількість опадів у цей період. Очікується, що на більшій частині Європі випаде велика кількість опадів і снігу. Це стосується також і України. Слід зауважити, що це лише попередні прогнози, які можуть змінитися ближче до зими.

Нагадаємо, що Національне управління океанічних і атмосферних досліджень США у червні 2023 року оголосило про початок першого з 2019 року Ель-Ніньйо — явища, яке стосується вищих, ніж зазвичай, температур в екваторіальній частині Тихого океану. Крім людської діяльності саме Ель-Ніньйо є однією з причин аномальних температур цього літа. Вчені фіксують, що середня температура в екваторіальній частині Тихого океану вже вища на 1 градус Цельсія, а у 2024 році вона може досягнути 2 градусів, що призведе до аномальних ситуацій та ще більших хвиль спеки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про наближення Ель-Ніньйо та драматичні передбачення на 2023 рік.

Також "Коментарі" писали, де в Україні зафіксована найвища та найнижча температура за всю історію спостережень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини