Головна Новини Суспільство події Снігові бурі та морози до -25: якою буде зима 2024 в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Снігові бурі та морози до -25: якою буде зима 2024 в Україні

Коли вдарять перші заморозки в Україні, розповів народний синоптик Станіслав Щедрін

28 вересня 2023, 20:55 comments2491
Поділіться публікацією:

Погода в  українських регіонах після  сонячних днів у вересні, раптово стане холоднішою вже на початку  жовтня. За прогнозом народного синоптика  Станіслава  Щедріна, який він  ексклюзивно  прокоментував виданню "Главред", в українські регіони  прийдуть ранні заморозки, а зима видасться  холодною.

Снігові бурі та морози до -25: якою буде зима 2024 в Україні

Погода в Україні (фото з відкритих джерел)

"Погіршення погоди буде вже з перших чисел жовтня. Тобто вже з 2-3 жовтня можливі дощі та похолодання по всій Україні. В цілому жовтень, особливо перша його декада, буде дощовим. Однак денна температура в більшості областей коливатиметься близько 15-20 градусів тепла, на півдні України – 20-25 градусів", — повідомив  прогнозист.

Станіслав Щедрін  ще зазначив, коли на  Україну прийдуть  перші  осінні заморозки.

"Якщо говорити про Західні, північні та центральні області, то нічні заморозки можуть початися вже приблизно з 5 жовтня. Однак вони будуть нетривалими і протримаються кілька днів, після чого знову очікується потепління. Але дощів буде більше", — пояснив  синоптик

Ще, за його прогнозами, перший сніг в  українських регіонах можливо  чекати вже з приходом другого місяця осені.

"Залежить від того, про яку частину країни ми говоримо. Наприклад, у Карпатах перший сніг може випасти вже на початку жовтня. У більшості регіонів першого снігу варто очікувати не раніше, ніж наприкінці жовтня", — пояснив синоптик.

Зима буде холодною  і сніжною

"Нинішня зима, на мою думку, буде досить холодною і сніжною. Особливо у другій половині січня — на початку лютого, коли температура місцями опускатиметься нижче -25 градусів Цельсія, за винятком південних областей. Але такі теплі зими, як попередня, однозначно будуть повторюватися – це питання часу. Разом з тим, зима хоч і буде сніжною і морозною, але періодами, чергуючи морози і відлиги", — підсумував Щедрін.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, якою буде погода у вересні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини