Головна Новини Суспільство події Українські РАГСи стрімко переходять в онлайн
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські РАГСи стрімко переходять в онлайн

В Мін'юсті назвали перелік послуг органів ДРАЦС, які скоро надаватимуться в онлайн-режимі

6 вересня 2021, 09:37
Поділіться публікацією:

Українські РАГСи стрімко переходять в онлайн

Подача заяви до відділу РАЦС онлайн, фото із відкритихджерел

Незабаром буде презентовано нову функцію порталу державних послуг "Дія" — електронне подання заяв на реєстрацію шлюбу. Про це повідомив заступник Міністра юстиції України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Орлов.

Серед переваг подання заяви на реєстрацію шлюбу через "Дію" Сергій Орлов називає відсутність необхідності надання документів, які внесені на портал держпослуг, а також містяться в Державному реєстрі актів цивільного стану громадян. Сплату адміністративного збору також планують цифровізувати, щоб майбутнім молодятам більше не доводилось подавати до відділу  ДРАЦС квитанції про внесення плати.

На офіційному сайті Мін’юсту України анонсується, що нову послугу презентують у жовтні під час заходу "Diia Summi" .

"Крім подачі заяви на реєстрацію шлюбу, українці зможуть подати через "Дію" заяви для отримання повторних свідоцтв про шлюб, народження, смерть, зміну імені та замовити видачу семи видів витягів з державного реєстру актів цивільного стану громадян", — йдеться у офіційному повідомленні Міністерства юстиції України.

Нагадаємо, що користувачі порталу держпослуг "Дія"  із семи міст України у тестовому режимі  можуть скористатись послугою "Є-реєстрація". Ця послуга дозволяє військовозобов’язаним, призовникам та резервістам здійснювати зміну місця реєстрації без візитів до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Раніше "Коментарі" повідомляли, де і як в Україні облаштують місця для роботи з порталом "Дія" для користувачів, які не мають смартфона чи доступу до інтернету.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини