Головна Новини Суспільство події "Дія" для призовників: якими послугами можна скористатися
commentss НОВИНИ Всі новини

"Дія" для призовників: якими послугами можна скористатися

Нова послуга тестово працює у семи містах

2 вересня 2021, 21:30
Поділіться публікацією:

"Дія" для призовників: якими послугами можна скористатися

Якими послугами для призовників можна скористатися в "Дія", фото з відкритих джерел

Військовозобов'язані, призовники, резервісти зможуть змінити місце реєстрації онлайн. Про це повідомляють в прес-службі Міністерства оборони України.

Як повідомили в Директораті політики цифрової трансформації й інформаційної безпеки у сфері оборони Міноборони, послуга буде доступна для осіб, що внесені до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних і резервістів й мають оформлені документи.

Наразі послугою "Є-реєстрація" можуть скористатися ті, хто має ID-картки. Послуга тестово працює у Харкові, Вінниці, Луцьку, Рівному, Маріуполі, Кривому Розі, Києві.

Така послуга в майбутньому сприятиме економії часу громадян. Адже процедура зміни місця реєстрації досить тривала й займає до двох тижнів часу. Для зняття з військового обліку треба йти до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, стояти в чергах. Тепер громадяни зможуть змінити місце реєстрації за пару кліків, тому впровадження такої послуги має гарні перспективи.

Для отримання послуги "Є-реєстрація" слід зайти на портал "Дія". Там заповнити електронну заяву й внести особисті дані, особистий номер реєстрації. У разі успішної операції відомості про нове місце реєстрації автоматично передаються до територіальних ЦНАПів.

Як повідомляв портал "Коментарі", навіть без смартфонів портал "Дія" буде доступний для українців. Усі, хто має необхідність в отриманні електронних послуг через цей сервіс, зможуть їх отримати. Для цього облаштують місця з комп'ютерами в кожному Центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП). Громадян будуть консультувати оператори ЦНАП.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Андрей

2 вересня 2021, 20:35

сами служите


Новини