Головна Новини Суспільство події Українські банки масово скорочують персонал, знімають банкомати і встановлюють POS-термінали: що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські банки масово скорочують персонал, знімають банкомати і встановлюють POS-термінали: що відбувається

Банки активно скорочують мережу філій

10 серпня 2021, 17:40
Поділіться публікацією:

Банківський сектор продовжує долати наслідки пандемії COVID-19. Про це йдеться в серпневому "Огляді банківського сектора".

Українські банки масово скорочують персонал, знімають банкомати і встановлюють POS-термінали: що відбувається

Черга в банк, фото з відкритих джерел

Так, в про II кварталі 2021 року банки активно скорочували мережу філій (до 6,9 тисяч), найбільше — ПриватБанк і Ощадбанк (відповідно 110 і 54). Іноземні банки закрили 24 відділення, і тільки приватні банки відкривали нові філії — 17.

Українські банки масово скорочують персонал, знімають банкомати і встановлюють POS-термінали: що відбувається - фото 2

Як зазначається в огляді, в II кварталі звільнено в цілому 1,1 тис. Працівників, найбільше скорочували персонал державні та іноземні банки. При цьому приватні банки найняли майже 1,7 тис. Осіб. Всього в банках працюють 125 тисяч чоловік.

Кількість діючих банків в II кварталі 2021 не змінилася. Обсяги загальних активів за квартал зросли на 1,6%, високі темпи були в приватних банках.

У II кварталі банки значно наростили мережу POS-терміналів — до 420 тисяч. Такий приріст відбувся завдяки ПриватБанку (16,2 тис.) І іноземним банкам (4,7 тис. Терміналів). Кількість банкоматів (34,5 тисяч) скоротилося у всіх груп. За квартал і українські, і іноземні банки вилучили з мережі 198 банкоматів.

У ІІ кварталі кількість активних платіжних карт зросла. Лідерами приросту третій квартал поспіль були приватні банки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, які помилки роблять українці, користуючись банкоматом - носять код від банківської карти, відкрито вводять код в банкоматі, багато раз вводять неправильний код, переводять гроші незнайомцям. Однак до сих пір багато користувачів роблять помилки, які можуть призвести до небажаних наслідків.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, як користувачів WhatsApp обманюють шахраї, а також про те, що в Україні шахраї використовують схему обману з посилками.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини