Головна Новини Суспільство події Українська армія звільняє населені пункти від окупантів: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Українська армія звільняє населені пункти від окупантів: що відомо

Звільнення населених пунктів від ворога триває

1 квітня 2022, 10:03
Поділіться публікацією:

Станом на 1 квітня, Збройні сили України продовжують звільняти від окупантів українські населені пункти. Про це повідомляють на сторінці Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформації.

Українська армія звільняє населені пункти від окупантів: що відомо

Фото Генеральний штаб ЗСУ

Зокрема, в Херсонській області під контролем України ще 11 населених пунктів. Інформацію підтверджують представники Угруповання військ "Південь". Звільнено Нововоронцовку, Малу Шестерню, Новогригорівку, Тополине, Князівку, Краснівку, Свободне, Кам’янку, Пригір’я, Кочубеївку, Орлове. Тож місцеві мешканці отримають гуманітарну допомогу найближчим часом.

Також відомо, що українські військові забрали "трофейну" техніку окупантів: танки Т-64, БМП-2, БМД-2, ЗУ-2М.

Збройні сили виганяють ворога з селища Нова Басань в Чернігівській області. За інформацією міського голови Броварів Ігоря Сапожка, окупанти майже вийшли з Броварського району. Там наші військові виганяють ворога та проводитимуть розмінування. До Броварів вже повернулося багато мешканців.

За даними Генштабу, Збройні сили відновили контроль над населеними пунктами: Демидів, Димер, Литвинівка, Гаврилівка, Козаровичі, Жовтневе, Глибівка, Ясногородка, Талакунь, Сухолуччя, Липівка, Гавронщина, Маковище, Миколаївка, Хмільна, Рудня, Шевченкове, Бобрик, Стара Басань, Нова Басань, Макіївка, Погреби, Бажанівка, Володимирівка, Шняківка, Сальне, Софіївка, Гаврилівка,

Як повідомляв портал, звільнено ще три населених пункти в Херсонській області. Мова йде про Орлове, Заградівку, Кочубєєвку. Ці населені пункти вже під контролем української армії. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Раніше ми повідомляли, що силами 93 бригади "Холодний яр" було звільнено від російських окупантів місто Тростянець у Сумській області. Українські військовослужбовці зазначили, що російська армія втекла з населеного пункту, залишивши своє озброєння, техніку та боєприпаси. Також відомо, що Збройні сили України вже звільнили кілька населених пунктів у напрямку Малої Рогані.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини