Головна Новини Суспільство події Українка прийшла ставати на військовий облік: що їй відповіли
commentss НОВИНИ Всі новини

Українка прийшла ставати на військовий облік: що їй відповіли

Українок не приймають на облік без довідок від лікаря та результатів флюорографії

30 грудня 2021, 11:31 comments2144
Поділіться публікацією:

Українка прийшла ставати на військовий облік: що їй відповіли

Жінки повинні ставати на військовий облік, фото Сухопутні війська Facebook ВСУ

Жінка з Кривого Рогу однією з перших пішла ставати на військовий облік до територіального центру комплектування. Державні службовці здивовані активністю українок. Про це пише ТСН.

Як розповіли Юлії в терцентрі комплектування, треба до переліку документів додавати ще флюорографію та довідку від гінеколога. Тож повний перелік має виглядати таким чином: копії та оригінали дипломів, паспорта, ідентифікаційного коду, довідки про реєстрацію, світлини 3Х4, довідка від гінеколога та результат флюорографії.

За словами Юлії, розмова з фахівцем тривала 10 хвилин. Фахівці ще не отримали інструкції як ставити жінок на облік. Тому поки що беруть документи й відправляють проходити медичну комісію. Втім, спочатку в жінок перевіряють документи про освіту та звіряють спеціальності з переліком, який затвердило Міністерство оборони.

Днями депутат Максим Бужанський написав в соціальній мережі, що вніс до парламенту законопроект №6482. У документі йдеться, що на військовий облік жінки мають ставати лише добровільно. Виключенням будуть медичні працівники й громадяни з відповідною освітою. До переліку співавторів законопроекту увійшли 58 депутатів від партії "Слуга Народу" та інших фракцій.

Інший депутат від партії "Слуга Народу" голова комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич заявляв, що після розмови з міністром оборони, перелік професій для жінок буде переглянуто. Оскільки там дійсно є професії, які не знадобляться в армії.

Як повідомляв портал "Коментарі", рішення Міноборони щодо військового обліку жінок оцінили експерти.

Також ми писали, що експерти пояснили, які можуть бути наслідки для жінок та роботодавців й чи взагалі вдасться зробити таку титанічну роботу за 12 місяців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Яна

14 січня 2022, 14:53

А зачем уменьшать перечень професий? Там все пригодяться.


Новини