Головна Новини Суспільство події "Перелік буде переглянуто в бік зменшення та здорового глузду", - нардеп про військовий облік жінок
commentss НОВИНИ Всі новини

"Перелік буде переглянуто в бік зменшення та здорового глузду", - нардеп про військовий облік жінок

Депутат повідомив, що обговорив питання зміни переліку професій жінок для військового обліку з міністром Резніковим

24 грудня 2021, 09:10 comments2573
Поділіться публікацією:

Про це написав народний депутат від партії "Слуга народу", голова комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич в соціальній мережі.

"Перелік буде переглянуто в бік зменшення та здорового глузду", - нардеп про військовий облік жінок

Олександр Завітневич, фото Facebook

Народний депутат наголосив, що українок не будуть призивати на строкову службу в армії. Жінок певних професій, які стануть на облік, будуть викликати на службу лише у воєнний час.

Відповідно до законодавчих змін, перелік професій жінок, що споріднені з відповідною військово-обліковою спеціальністю, мало визначити Міністерство оборони. До змін в закони перелік професій визначав уряд.

"Але так сталося, що цей перелік юстувався і коли він вийшов, ми побачили, що список є дуже великим.Вранці обговорили це питання з Міністром оборони Олексієм Резніковим і дійшли згоди, що перелік буде переглянуто в бік зменшення та здорового глузду, бо там є професії, які дійсно не знадобляться Збройним Силам та іншим військовим формуванням", — зазначив голова комітету.

Також він пояснив, що на військовий облік беруть жінок, які отримали спеціальність/професію, що спорідненаа з відповідною військово-обліковою спеціальністю, яка визначена в переліку, затвердженому Міноборони України. Військовозобов'язані жінки повинні мати відповідні документи, що підтверджують їх придатність до проходження військової служби за станом здоров’я.

Як повідомляв портал "Коментарі", рішення Міноборони щодо військового обліку жінок оцінили експерти. У четвер, 23 грудня, у Міноборони пояснили, як відбуватиметься процес взяття на військовий облік українських жінок. І уточнили, що жінок із нового переліку спеціальностей закликатимуть для несення військової служби у разі введення воєнного стану або в особливий період під час мобілізації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини